Suroviny pro 20 porcí
20porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 17 734 kJ / 4 238 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 87,48 g |
Tuky | 168,08 g |
Vláknina | 44,55 g |
Cholesterol | 259 mg |
Sodík | 1,99 g |
Sůl | 4,81 g |
Sacharidy | 558,55 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do robota dáme všechny suroviny na těsto, Heru nakrájenou na kostičky, a hněteme. Těsto musí být hladké a nesmí se lepit na stěny. Z těsta uděláme bochánek a pod nahřátým hrncem necháme odpočinout než si připravíme náplň.
Krok 2: Z nastrouhaných jablek vymačkáme přebytečnou šťávu. Ne moc, aby náplň nebyla moc suchá, jen tak, aby nám ze štrúdlu nevytékala. Přidáme všechny přísady kromě kukuřičných lupínků a dobře promícháme.
Krok 3: Těsto rozdělíme na 4 díly a na pomoučeném vále rozválíme na obdélníky. Uprostřed každého těsta uděláme pruh z kukuřičných lupínků a na lupínky navrstvíme jablka.
Krok 4: Nejdřív přes náplň přeložíme obě kratší strany a potřeme je rozmíchaným vajíčkem. Pak jednu delší stranu, zase potřeme vajíčkem a nakonec druhou delší stranu. Povrch štrúdlu potřeme vajíčkem a dáme do trouby. Pečeme na pečícím papíře v předehřáté troubě na 180°C do zlatova.
Zveřejněno 6. 9. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pivní štrúdl s ořechy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ABy1
Moje poznámka
Pivní štrúdl s ořechy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ABy1
Nejnovější recepty
Lehký bramborový salát s čerstvou zeleninou
Přidáno před 4 hodinami
Nejlahodnější sušené švestky
Přidáno před 9 hodinami
Buřtíkové plátečky s bramborem
Přidáno před 13 hodinami
Kuřecí minutka se sázenými vejci
Přidáno před 19 hodinami
Hovězí kližka na smetaně v pomalém hrnci
Přidáno před 19 hodinami
Mořská štika v křupavé bylinkové krustě
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Svíčková na smetaně
Pozde před 1 hodinou
Hovězí na pepři
Pozde před 1 hodinou
Pečená švestková povidla
Fitulka před 1 hodinou
Francouzské brambory
jjj82 před 1 hodinou
Mleté maso s rýží a rajčaty z jedné pánve
Uttinka před 2 hodinami
Obyčejný hrnkový chleba
Lucie Hertlova před 2 hodinami
Rychlá houbovo-kmínová polévka s krupicovými nočky
essinKa před 5 hodinami
Aljašská treska s koprovou omáčkou
ZboSy před 5 hodinami
Vaječný salát s řapíkatým celerem
ZboSy před 5 hodinami
Dietni segedinska polevka
Kajkajak před 5 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
tuk hera,
pivo světlé,
sůl,
jablko,
rozinky,
ořechy vlašské,
lupínky kukuřičné,
extrakt vanilkový,
jablko,
skořice mletá,
vejce
Komentáře (4)