Marinovaná makrela podle Kašpárka
Předkrm je nezbytnou součástí slavnostnější večeři či oběda. Musí povzbudit smysly a naladit na zbylé chody. Připravte několik dnů předem marinované maso z makrely, je krásně jemné a má delikátní chuť. Perfektně jej doplní studená remuláda, dochucená koprem a kapary.
Suroviny pro 1 porce
1porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 476 kJ / 1 548 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 14,55 g |
| Tuky | 147,00 g |
| Vláknina | 7,42 g |
| Cholesterol | 426 mg |
| Sodík | 8,25 g |
| Sůl | 20,57 g |
| Sacharidy | 39,10 g |
Postup přípravy
Krok 1: Makrely vyfiletujeme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenké proužky. Ocet, hořčici, sůl a cukr pořádně prošleháme a přidáme cibuli. Vložíme filety a v krabičce s víčkem marinujeme 3-5 dnů.
Krok 2: Na remuládu musí být všechny suroviny studené. Žloutky smícháme se solí, šťávou z citronu, kari a kapary.
Krok 3: Vše rozmixujeme dohladka. Poté za stálého mixování pomalu přiléváme olej. Nakonec vmícháme kopr.
Krok 4: Marinovanou makrelu opláchneme pod vodou a osušíme. Stáhneme tenkou kůži a nakrájíme na kousky. Podáváme s remuládou jako předkrm.
Zveřejněno 20. 8. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Marinovaná makrela podle Kašpárka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xklzJ
Moje poznámka
Marinovaná makrela podle Kašpárka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xklzJ
Nejnovější recepty
Šťavnatí švábi
Přidáno před 1 hodinou
Těstoviny zapečené s brokolicí a šunkou
Přidáno před 3 hodinami
Kapustová polévka s houbami
Přidáno před 6 hodinami
Pomazánka z pečeného česneku a špetky parmazánu
Přidáno před 9 hodinami
Boloňská čočková omáčka
Přidáno před 9 hodinami
Domácí qurrito z HF
Přidáno před 11 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
MEXICKÁ POLÉVKA
Kajkajak před 31 minutami
Těsto na pizzu
Mon17 před 1 hodinou
Maminčin rýžový nákyp
jalamo před 1 hodinou
Koláč linecký s tvarohem a jablky - i pro CRISP
Wilma před 2 hodinami
Cop s jablečno-kokosovou náplní
Wanilor před 3 hodinami
Maminčiny palačinky
kimlo před 3 hodinami
Jablkové hrnkové lívanečky
Kristina1 před 3 hodinami
Polévka šup-šup
Danulka52 před 5 hodinami
Nálev na červenou řepu
Kajabova před 5 hodinami
Nakládané vepřové řízky
Danulka52 před 6 hodinami
Suroviny:
makrela,
cibule červená,
ocet vinný bílý,
hořčice dijonská,
sůl,
cukr krupice,
žloutek,
sůl,
šťáva citronová,
koření kari,
kapary,
olej řepkový,
kopr
Komentáře (1)