Marinovaná makrela podle Kašpárka
Předkrm je nezbytnou součástí slavnostnější večeři či oběda. Musí povzbudit smysly a naladit na zbylé chody. Připravte několik dnů předem marinované maso z makrely, je krásně jemné a má delikátní chuť. Perfektně jej doplní studená remuláda, dochucená koprem a kapary.
Suroviny pro 1 porce
1porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 476 kJ / 1 548 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 14,55 g |
| Tuky | 147,00 g |
| Vláknina | 7,42 g |
| Cholesterol | 426 mg |
| Sodík | 8,25 g |
| Sůl | 20,57 g |
| Sacharidy | 39,10 g |
Postup přípravy
Krok 1: Makrely vyfiletujeme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenké proužky. Ocet, hořčici, sůl a cukr pořádně prošleháme a přidáme cibuli. Vložíme filety a v krabičce s víčkem marinujeme 3-5 dnů.
Krok 2: Na remuládu musí být všechny suroviny studené. Žloutky smícháme se solí, šťávou z citronu, kari a kapary.
Krok 3: Vše rozmixujeme dohladka. Poté za stálého mixování pomalu přiléváme olej. Nakonec vmícháme kopr.
Krok 4: Marinovanou makrelu opláchneme pod vodou a osušíme. Stáhneme tenkou kůži a nakrájíme na kousky. Podáváme s remuládou jako předkrm.
Zveřejněno 20. 8. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Marinovaná makrela podle Kašpárka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xklzJ
Moje poznámka
Marinovaná makrela podle Kašpárka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xklzJ
Nejnovější recepty
Vaječná omeleta se zeleninou a žampiony (vhodná pro diabetiky)
Přidáno před 8 hodinami
Falešné boloňské špagety aneb fofr špagety
Přidáno před 12 hodinami
Bílkové řezy s kandovaným ovocem
Přidáno před 14 hodinami
Křepelka s karamelizovanou zeleninou podle Honzy Punčocháře
Přidáno před 20 hodinami
Bezlepková sádlová srdíčka
Přidáno 12. 12. 2025 14:00:02
Likérové kávy
Přidáno 12. 12. 2025 09:00:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí směs na hořčici s medem
Danoouch před 6 hodinami
Bábovka Albert
Ketynna před 7 hodinami
Dýňová polévka s fazolemi
marekdd před 7 hodinami
Jednoduché nepečené Tiramisu kuličky/Tiramisu Truffles
Hanawagy před 7 hodinami
Perníčky, které jsou hned měkké
Valerie. před 7 hodinami
Rajská omáčka
Vershyna před 8 hodinami
"Letní" buřty na pivu - z pánve
BeeroCrat před 9 hodinami
Krupičná kaše rychle hotová
Colombová_S před 9 hodinami
Babiččina rychlá kulajda
Pavenov1 před 10 hodinami
Suroviny:
makrela,
cibule červená,
ocet vinný bílý,
hořčice dijonská,
sůl,
cukr krupice,
žloutek,
sůl,
šťáva citronová,
koření kari,
kapary,
olej řepkový,
kopr
Komentáře (1)