Zeleninový nákyp
Jak dostat do rodinných příslušníků co nejvíc zeleniny? Vyzkoušejte tento barevný zeleninový nákyp. Jednotlivé druhy zeleniny spojí své chutě a spolu s vajíčky, vločkami a kořením dají vzniknout opravdu skvělému a zdravému pokrmu.
Suroviny pro 8 porcí
8porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 633 kJ / 1 824 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 51,69 g |
| Tuky | 113,93 g |
| Vláknina | 48,95 g |
| Cholesterol | 1,03 g |
| Sodík | 2,55 g |
| Sůl | 6,13 g |
| Sacharidy | 124,65 g |
Postup přípravy
Krok 1: Zelenina je vhodná v podstatě všechna kterou máme rádi. Zeleninu očistíme a nahrubo nastrouháme. Přidáme vajíčka, vločky, vlahé máslo, koření a promícháme.
Krok 2: Pórek nakrájíme na kolečka nebo drobnější kousky a zlehka vmícháme do směsi, aby se vše společně propojilo.
Krok 3: Poté nalijeme do pečicím papírem vyloženého plechu a dáme péct na 180 °C asi 40-50 minut. Nákyp je hotový, až je povrch zlatavý.
Zveřejněno 27. 9. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zeleninový nákyp
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Z6Wjw
Moje poznámka
Zeleninový nákyp
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Z6Wjw
Nejnovější recepty
Strakatý řez s jablky
Přidáno před 2 hodinami
Domácí nudle s krůtím masem a paprikami
Přidáno před 5 hodinami
Rohlíky na vlašák
Přidáno před 6 hodinami
Vepřové karbanátky s kari
Přidáno před 15 hodinami
Vepřové kung-pao
Přidáno před 22 hodinami
Tvarohový chlebíček se švestkami
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Krémová pórková polévka
minitka111 před 19 minutami
Sváteční polévka s pečeným česnekem
Lida.Rose před 59 minutami
Majonézové kynuté buchty
Lendoulinecek před 1 hodinou
Chilli con carne (veganské)
BlankaBulkova před 1 hodinou
Vanilkové vafle
Merylas před 1 hodinou
Krtkův dort na plechu
EvaCh před 1 hodinou
Buchtičky s vanilkovým krémem
Blazenka před 1 hodinou
Rychlá tvarohová buchta hrnková
Simona1 před 1 hodinou
Tvarohová buchta s Margotkou
beruna1 před 2 hodinami
Krůtí stehna na rajčatech podle Dity P.
Glapet před 2 hodinami
Suroviny:
mrkev,
celer,
dýně máslová,
petržel,
pórek,
cuketa,
vejce,
vločky ovesné,
máslo,
koriandr sušený,
majoránka,
sůl
Komentáře (1)