

Karbanátky s rajčaty a koprem
Suroviny 12 karbanátků
- 400 g mletého masa-nejlépe hovězí, ale nevadí ani MIX
- 2 krajíce staršího chleba
- 2 cibule
- 5-6 stroužků česneku
- 1/4 plechovky nasekaných rajčat
- čerstvý kopr
- zelená petrželka
- 100 ml mléka
- sůl podle chuti
- olej na plech
Postup přípravy receptu
Krajíce chleba nakrájíme na kostičky a zalijeme mlékem.
Cibuli nakrájíme nadrobno, přidáme nakrájený česnek a přidáme do směsi namočeného mléka. Obě směsi osolíme a promixujeme tyčovým mixérem.
Rajčata vyklopíme do misky, přidáme nasekaný kopr a zelenou petrželku a také můžeme malinko rozmixovat tyčovým mixérem. Směs dáme do síta a necháme trochu okapat.
Mleté maso spojíme s chlebovou a rajčatovou hmotou, vše dobře promícháme a necháme tak 20 minut odpočívat v lednici.
Na pekáč vložíme pečící papír, který potřeme troškou oleje. Mokrýma rukama tvoříme karbanátky.
Pečeme na 220 stupňů cca půl hodiny, hlídáme, aby byly karbanátky zlatavé.
Poznámka od kuchařky
Recepty Pro svět.cz
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Karbanátky s rajčaty a koprem
-
jemmy: děkuji za vyzkoušení
-
Dnes jsme meli k obedu ,je to opravdu velka pochoutka,budu urcite delat casteji
-
krásné,paráda
-
Lákavé...
-
Me taky,moc a moc se mi tento recept libi,urcite ho budeme mit v brzke dobe na obed
-
jemmy: Ono se řekne karbanátky. Podle mne jsou to ty nejlepší, jaké jsem kdy jedla. Jsou strašně jemné, neubité. Líbí se mi, že tam není ani vajíčko, ani strouhanka, ani smetana
-
Mnam,uplne se mi sbihaji sliny na jazyku.Super