Hovězí maso na kari s pórkem

pbarva Kuchař: pbarva

Doba přípravy: 20 minut + 2 hodiny marinování 4 porce Hovězí maso 6 názorů

Suroviny

400 gramů zadního hovězího masa
1 pórek
1 dl bílého vína
1 kostka bujónu
1 lžíce oleje
1 lžička cukru
2 lžičky kari koření
4 lžíce sójové omáčky
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na nudličky, smícháme se sójovou omáčkou a dáme do ledničky na dvě hodiny marinovat.

  2. Mezitím si nakrájíme pórek na nudličky.

  3. Potom si na pánev dáme olej a rozehřejeme ho a dáme na něj marinované maso, smažíme na prudkém ohni za stálého míchání.

  4. Po 5 minutách přidáme kari koření, cukr a pórek a za stálého míchání prohříváme. Asi po 10 minutách přidáme bujón rozmíchaný v 1 dl vody a víno. Provaříme ještě 5 minut a podáváme s rýží.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Hovězí maso na kari s pórkem

  • vseumel vseumel

    Záleží na stáří a kvalitě masa. Maso zůstane šťavnaté pokud ho necháme cca 3-5 minut na pánvičce. Výhoda je, že hovězí můžeme jíst i v syrovém stavu. Recept se mi líbí. :yes::-p

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    No, já mívám taky tu zkušenost-spíš tvrdé. Ale pravda je, že je to o kvalitě masa a jak tak poslouchám média, my tady máme maso nekvalitní, narozdíl od Německa. :-(( Já bych to maso možná marinovala přes noc, pak snad by těch 20 min. stačilo;-)

    Odpovědět

  • maris maris

    1974andrea: Andreo, já mám, bohužel, stejnou zkušenost jako Ty.

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    Tak to je jenom dobře, já jsem byla tenkrát zklamaná a od té doby dělám jenom ze svíčkové. Asi záleží na kvalitě masa a já měla třeba nějaký starší kousek;-)

    Odpovědět

  • pbarva pbarva(autor receptu)

    Musím oponovat, měl jsem zadní kýtu a bylo to opravdu měkké.

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    Já si teda myslím, že po 20 minutách bude to maso stále tvrdé. Už jsem zkoušela kdysi dávno ze zadního takhle minutkovou čínu a bylo to fakt tvrdé. Na to se hodí svíčková nebo jiné kvalitní hovězí maso.

    Odpovědět

Tématické fráze: hovězí nudličky na kari hovezi s porkem hovězí nudličky s porkem hovezi maso na kari hovězí maso recepty maso na kari maso s pórkem recepty hovězí maso na kari recepty z hovězího hovězí maso recept recepty z hovězího masa hovězí maso s rýží hovezi na porku hovezi na kari s ryzi mlete maso s porkem marinování hovězího doba marinování hoveziho masa hovězí kostky s porkem hověží čína na kari hovězí nudličky s porkém a rýží

Zapomněl/a jsem heslo