Zeleninový nákyp
Jak dostat do rodinných příslušníků co nejvíc zeleniny? Vyzkoušejte tento barevný zeleninový nákyp. Jednotlivé druhy zeleniny spojí své chutě a spolu s vajíčky, vločkami a kořením dají vzniknout opravdu skvělému a zdravému pokrmu.
Suroviny pro 8 porcí
8porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 633 kJ / 1 824 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 51,69 g |
Tuky | 113,93 g |
Vláknina | 48,95 g |
Cholesterol | 1,03 g |
Sodík | 2,55 g |
Sůl | 6,13 g |
Sacharidy | 124,65 g |
Postup přípravy
Krok 1: Zelenina je vhodná v podstatě všechna kterou máme rádi. Zeleninu očistíme a nahrubo nastrouháme. Přidáme vajíčka, vločky, vlahé máslo, koření a promícháme.
Krok 2: Pórek nakrájíme na kolečka nebo drobnější kousky a zlehka vmícháme do směsi, aby se vše společně propojilo.
Krok 3: Poté nalijeme do pečicím papírem vyloženého plechu a dáme péct na 180 °C asi 40-50 minut. Nákyp je hotový, až je povrch zlatavý.
Zveřejněno 27. 9. 2024 16:00
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zeleninový nákyp
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Z6Wjw
Moje poznámka
Zeleninový nákyp
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Z6Wjw
Nejnovější recepty
Hukvaldský vepřový závitek
Přidáno před 9 hodinami
Kakaová žemlovka s tvarohem a jablky
Přidáno před 16 hodinami
Babiččiny masové placičky
Přidáno 14. 10. 2024 18:09
Brownies s červenou řepou
Přidáno 14. 10. 2024 18:01
Krémová omáčka s kuřecím masem a těstovinami
Přidáno 14. 10. 2024 17:44
Nepečený Lotus cheesecake s tvarohem
Přidáno 14. 10. 2024 17:42
Přečtěte si
Nejnovější články
Zelný salát podle ČSN: Klasický hospodský salát bude mít tu správnou chuť jako před lety díky jednomu triku
Je tu Zimní Apetit piknik: Nechte vařečky odpočívat a vyrazte na oblíbený festival chutí!
Drožďová polévka zasytí a skvěle chutná: Hotovou ji máte do půl hodiny, přijde na pár korun a zvládne ji opravdu každý
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí s brambory, cuketou a žampiony
KatuleF před 10 minutami
Kuřecí řízečky v pařížském těstíčku
KatuleF před 12 minutami
Provensálská polévka s bílými fazolemi a bylinkami
KatuleF před 12 minutami
Katův šleh po mém
KatuleF před 14 minutami
Roštěná na cibuli
KatuleF před 15 minutami
Gulášová polévka z mletého masa
KatuleF před 17 minutami
Drobenkový koláč s pudinkem a jahodami
KatuleF před 19 minutami
Vepřové na paprice se zakysanou smetanou
KatuleF před 20 minutami
Kuřecí stehenní řízky na jižanský způsob
KatuleF před 21 minutami
Kuřecí kousky v sýrovém těstíčku
KatuleF před 22 minutami
Suroviny:
mrkev,
celer,
dýně máslová,
petržel,
pórek,
cuketa,
vejce,
vločky ovesné,
máslo,
koriandr sušený,
majoránka,
sůl
Komentáře