Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Guláš z plece a vepřových kůží

Recept na netradiční guláš, jehož hlavní surovinou jsou vařené vepřové kůže, je pro všechny, kteří si libují v tučném mase, ovarech a zabijačkách. Obsahuje spoustu kolagenu, který pomáhá regenerovat kosti a klouby v těle.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Chlebajez Chlebajez

Středně náročný

Doba přípravy 135 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 120 min

135 min (15 min příprava + 120 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 576 kJ /
2 050 kcal
Bílkoviny184,53 g
Tuky122,20 g
Vláknina16,54 g
Cholesterol 670 mg
Sodík 1,40 g
Sůl2,75 g
Sacharidy48,23 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli a špek nakrájíme na menší kousky. Postupně na sádle osmahneme cibuli s kmínem a špekem dosklovata. Krok 2: Přidáme maso pokrájené na kostky, aby pustilo šťávu. Do tohoto základu přidáme nakrájené vepřové kůže a restujeme. Krok 3: Zalijeme vše horkou vodou, dochutíme majoránkou, prolisovaným česnekem, solí a pepřem. Nakonec přidáme mletou papriku a trochu chilli omáčky. Krok 4: Vaříme na mírném plameni za občasného míchání, dokud maso není měkké a dle potřeby zahustíme tmavou granulovanou jíškou.

TIP: Vyzkoušejte zeleninový, bramborový i houbový guláš

Zveřejněno 13. 10. 2024

Poznámka autora Chlebajez

Vepřové kůže mi doma nesmějí chybět a při jisté časové investici, kdy se z plecka dají vykrájet malé řízečkové medailonky jich mám dost pro dva.

Libovější kostky jdou do guláše a zbytek do výpečků rovněž s kůžemi.

Kolagenový guláš je vskutku vydatná strava navíc nemusíte polykat na klouby předražené léky. Vepřové kůže zde udělají své...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5yWJx

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5yWJx

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

:-)Mám vepřové kůže ráda i jen uvařené s hořčicí a křenem, pro mne lahůdka z dob zabíjaček .<3:-K

Suroviny:
plec vepřová, kůže vepřová, cibule, špek, kmín celý, majoránka, voda, omáčka chilli, česnek, paprika sušená sladká, jíška, pepř, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu