Spaghetti al tonno (Špagety s tuňákem)
Výborné špagety připravíme do půl hodiny a zvládne to i začátečník. Stačí k tomu konzervovaný tuňák, ančovičky a rajčatová omáčka. Díky feferonce bude jídlo pěkně pikantní. Podáváme ho posypané parmazánem.
Postup přípravy
Krok 1: Špagety uvaříme v osolené vodě dle doby přípravy na obalu.
Krok 2: Mezitím na olivovém oleji osmahneme oloupaný a nasekaný česnek, ančovičky a nakrájenou feferonku. Po dvou minutách přidáme tuňáka. Po pár minutách přidáme rajčatovou omáčku.
Krok 3: Zhruba v polovině vaření přidáme nasekanou petrželovou nať. Osolíme a opepříme. Do pánve přidáme i připravené špagety a promícháme.
Krok 4: Podáváme posypané parmezánem.
Zveřejněno 15. 1. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Spaghetti al tonno (Špagety s tuňákem)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OYJEB
Moje poznámka
Spaghetti al tonno (Špagety s tuňákem)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OYJEB
Nejnovější recepty
Cuketa na kari a česneku s nakládanou červenou paprikou
Přidáno před 11 hodinami
Belgické lanýže
Přidáno před 11 hodinami
Nejlepší plněné perníčky
Přidáno před 12 hodinami
Ořechové šuhajdy
Přidáno před 12 hodinami
Cottage pie - pečená kaše s masovou směsí
Přidáno před 14 hodinami
Vinná klobáska v kabátku
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zdravý makový koláč
Janicee před 6 hodinami
Tradiční linecké cukroví
kamila.k před 8 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
vladhn před 8 hodinami
Čokoládové crinkles s bílým kabátkem
Pajafaja před 9 hodinami
Košíčky plněné ořechovou náplní
marhau před 10 hodinami
Tvarohová štola
[email protected] před 10 hodinami
Vanilkové rohlíčky
Libotovska před 11 hodinami
Koňakové košíčky
kvetka před 12 hodinami
Hovězí polévka
Kajkajak před 12 hodinami
Nejlepší marokánky
Lada008 před 13 hodinami
Suroviny:
těstoviny špagety,
tuňák v oleji,
omáčka rajčatová,
ančovičky v oleji,
feferonka,
česnek,
sůl,
pepř mletý,
nať petrželová,
olej olivový,
parmazán
Komentáře (1)