Bramborové krokety jako chuťovky
Pečené bramborové krokety si většina z nás představí jako přílohu, ale připravit je také můžete jako jednu z mnoha chuťovek na oslavu nebo k posezení s přáteli. Jednotlivé krokety můžete ozdobit dle vašich chutí a preferencí.
Postup přípravy
Krok 1: Brambory oškrábeme. Sýr, brambory a celer nastrouháme na jemném struhadle, přidáme vejce, prášek do pečiva, sůl, pepř, zamícháme a podle potřeby zahustíme hrubou moukou.
Krok 2: Tvoříme kuličky o průměru 3-4 cm, které obalíme ve strouhance, dáme na plech, postříkáme olejem a pečeme při teplotě 200°C dorůžova, zhruba dacet minut.
Krok 3: Zdobíme celé nebo rozpůlené dle chuti. Já zdobím kouskem tvrdého sýra, plátkem okurky, půlkou cherry rajčátka, nebo kroketu rozpůlím, namažu hrubozrnnou hořčicí, na kterou položím plátek kyselé okurky, tvrdého sýra a kousek pálivé papričky. Půlku můžeme také namazat kečupem a ozdobit tvrdým sýrem, olivou a lístkem bazalky.
Zveřejněno 30. 1. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bramborové krokety jako chuťovky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2kGE1
Moje poznámka
Bramborové krokety jako chuťovky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2kGE1
Nejnovější recepty
Strouhané řezy
Přidáno před 3 minutami
Pudinková buchta se skořicí
Přidáno před 3 hodinami
Vepřová krkovička s játry
Přidáno před 12 hodinami
Hermelín pečený v troubě
Přidáno před 17 hodinami
Syrečkové bramboráky
Přidáno před 21 hodinami
Vepřová konzerva ve skle
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuře na zelí
[email protected] před 2 minutami
Kvasové krekry se sezamem
janatka před 16 minutami
Zdravé cottage lívance
janatka před 41 minutami
Žitný chléb
janatka před 49 minutami
Kuřecí játra v skoro bramborákovém těstíčku
[email protected] před 52 minutami
Pomazánka z pohanky
janatka před 58 minutami
Polévka z hlávkového zelí
Vasek93 před 1 hodinou
Šunkofleky II
Valis před 1 hodinou
Šunkofleky s bazalkou
Valis před 1 hodinou
Nejlepší marokánky
KrisZaezemi před 2 hodinami
Suroviny:
brambory,
sýr tvrdý,
celer,
vejce,
mouka hrubá,
kypřící prášek do pečiva,
strouhanka,
olej,
sůl,
pepř mletý,
sýr tvrdý,
okurky sterilované,
hořčice hrubozrnná,
rajče cherry,
kečup sladký,
olivy,
paprika sušená pálivá,
bazalka čerstvá
Komentáře (1)