Žebrácké karbanátky
Žebrácké karbanátky připravíme tak, že do nich kromě mletého masa přidáme i strouhané brambory. Karbanátky tak vyjdou levněji, na dobré chuti jim to ale neubírá. Na závěr je osmažíme a podáváme se zeleninou a topinkou.
Postup přípravy
Krok 1: Brambory oloupeme, opláchneme a najemno nastrouháme.
Krok 2: V míse smícháme mleté maso, brambory, vejce, nasekanou cibuli s česnekem, mléko a hladkou mouku. Dochutíme solí, pepřem, hořčicí a nasekanou petrželkou.
Krok 3: Dobře promícháme, podle potřeby případně zahustíme strouhankou.
Krok 4: Vytvoříme kulaté placičky, které po obou stranách opékáme na pánvi s malým množstvím oleje.
Krok 5: Podáváme posypané nasekanou petrželkou, doplněné čerstvou zeleninou a česnekovou topinkou.
Zveřejněno 27. 2. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Žebrácké karbanátky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v2mWn
Moje poznámka
Žebrácké karbanátky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v2mWn
Nejnovější recepty
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Přidáno před 10 hodinami
Kapřík podle pánů z Rožmberka s bramborami
Přidáno před 11 hodinami
Losos na pomerančích z pánve
Přidáno před 13 hodinami
Pomazánky na jednohubky
Přidáno před 13 hodinami
Linecké s kávou
Přidáno před 13 hodinami
Perníkové piškotky
Přidáno před 14 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zadělávaný hrášek/prívarok
bobnak před 5 hodinami
Hospodský guláš podle ČSN
Fanus před 9 hodinami
Kynutý jablečný závin
Rosnicka710 před 9 hodinami
Linecké cukroví
Evellinka před 10 hodinami
Květákový mozeček
radekfiala před 10 hodinami
Staročeská pučálka
Iricek před 11 hodinami
Hovězí plátky ve vlastní šťávě
Klar98 před 11 hodinami
Perníčky, které jsou hned měkké
eskalina před 11 hodinami
Jablkový koláč litý na plech
Marisai před 12 hodinami
Šunkofleky se sýrem
Ivyjg před 12 hodinami
Suroviny:
maso mleté,
cibule,
česnek,
vejce,
brambory,
mouka hladká,
mléko,
hořčice dijonská,
strouhanka,
sůl,
pepř mletý,
olej,
petrželka
Komentáře (1)