Vinné klobásy s fenyklem a polentou
Vinnou klobásu si nemusíme dopřát jen o Vánocích, připravit ji můžeme také v průběhu celého roku. Restovaná klobása, podávaná s nasládlým fenyklem a polentou, bude obědem, který vás opravdu dobře zasytí po zbytek dne.
Postup přípravy
Krok 1: Fenykl nakrájíme na jemné proužky. V pánvi rozehřejeme olivový olej, vložíme fenykl, krátce orestujeme a zalijeme vínem, které necháme odvařit.
Krok 2: Dochutíme solí, pomerančovým pepřem ( nebo můžeme použít bílý), jablečným octem a cukrem podle chuti.
Krok 3: Klobásu nakrájíme na menší kousky a opečeme na oleji dozlatova.
Krok 4: Polentu připravíme podle návodu, osolíme a zjemníme ji lžící másla.
Zveřejněno 2. 3. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vinné klobásy s fenyklem a polentou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2kGnz
Moje poznámka
Vinné klobásy s fenyklem a polentou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2kGnz
Nejnovější recepty
Bábovka s čokoládou a kokosem
Přidáno před 5 hodinami
Krémová polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 9 hodinami
Kuřecí karí
Přidáno před 11 hodinami
Kuřecí játra se zeleninou a žampiony podle vietnamské kuchyně
Přidáno před 19 hodinami
Indické kuřecí nudličky
Přidáno 15. 9. 2025 20:10:14
Krkovička se sušenými rajčaty a hráškem
Přidáno 15. 9. 2025 10:13:03
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Drobenková buchta se švestkami
aladew před 5 hodinami
Sypaný tvarohovo-jablečný koláč
svidrnochovas@seznam.cz před 6 hodinami
Řecká musaka
misula29 před 7 hodinami
Jablečné koláče
macchinhtri030 před 10 hodinami
Treska na másle
Houmicek před 11 hodinami
"Gulášovka"z cukety
Jaruskaa před 13 hodinami
Polévka z červené čočky se slaninou a hruškou
kokronilla před 14 hodinami
Pečená rajčatová směs
Marfyk před 17 hodinami
Polévka z hlávkového zelí
Pitan 15. 9. 2025 20:19
Rychlý švestkový koláč
Macek13 15. 9. 2025 19:39
Suroviny:
klobása vinná,
fenykl,
olej olivový,
víno bílé,
ocet jablečný,
cukr třtinový,
polenta,
máslo,
pepř pomerančový,
sůl,
olej
Komentáře (3)