Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Báč s vinnou klobásou

Báč s vinnou klobásou je lahodnou kombinací tradičního zapečeného bramborového těsta a šťavnaté vinné klobásy. Tento rustikální pokrm spojuje jemnou chuť brambor se svěžím aroma kořeněné klobásy, což vytváří dokonalou souhru chutí.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Handour Handour

Středně náročný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 30 min bez doby kynutí těsta

55 min (25 min příprava + 30 min tepelná úprava, bez doby kynutí těsta)

Suroviny pro 1 dávka

kulatá forma o průměru 32 cm

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Brambory oloupeme, omyjeme a nastrouháme najemno. Vymačkáme z nich přebytečnou tekutinu. Krok 2: Mouku smícháme se sušeným droždím. Krok 3: K bramborám přidáme vejce, utřený česnek, 1 lžíci rozpuštěného sádla, mléko a koření. Postupně vmícháme mouku s droždím a vypracujeme hladké, mírně hustší těsto. Krok 4: Těsto přikryjeme a necháme na teplém místě kynout asi 20 minut. Krok 5: Troubu předehřejeme na 200 °C. Formu vymažeme sádlem a vysypeme hrubou moukou. Krok 6: Do připravené formy nalijeme těsto a uhladíme povrch. Na těsto položíme do spirály vinnou klobásu a lehce ji zatlačíme. Krok 7: Pečeme přibližně 30 minut dozlatova. Během pečení můžeme povrch potřít rozpuštěným sádlem. Krok 8: Po upečení necháme krátce vychladnout a podáváme nakrájené na klíny.

TIP: 15 receptů na jídla s vinnou klobásou

Zveřejněno 12. 3. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Báč s vinnou klobásou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/L95Zw

Další recepty

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Báč s vinnou klobásou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/L95Zw

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
brambory, mouka hladká, klobása vinná, vejce, mléko, sádlo, droždí sušené, česnek, majoránka, sůl, pepř mletý, sádlo, mouka hrubá

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu
]