Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hrášková polévka s lososem a slaninou

Když se řekne, že polévka je "grunt", je tím myšleno, že je v našem jídelníčku důležitá a nepostradatelná. Polévka ze zeleného hrášku, podávaná s kouskem dušeného lososa, kopečkem smetany a slaninovými chipsy je určitě jednou z nich.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Handour Handour

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 30 min

45 min (15 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: V hrnci na másle orestujeme najemno nakrájenou šalotku. Přidáme hrášek, česnek, oloupané nadrobno nakrájené brambory a restujeme. Krok 2: Po chvíli přilijeme vývar, opepříme a povaříme 10 minut. Vše osolíme a rozmixujeme na hladký krém. Krok 3: Lososa nakrájíme na čtyři díly, zastříkneme olejem, osolíme, opepříme a vložíme do parního hrnce nebo na pařák a vaříme asi 10 minut. Krok 4: Na slaninové chipsy opečeme plátky slaniny dokřupava. Krok 5: Polévku na talíři doplníme kouskem lososa, slaninovým chipsem, kopečkem smetany a meduňkou nebo mátou.

TIP: Parní hrnec - zdravé a efektivní vaření pro každého

Zveřejněno 13. 3. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hrášková polévka s lososem a slaninou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zpx7Y

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hrášková polévka s lososem a slaninou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zpx7Y

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
hrášek mražený, losos, vývar zeleninový, brambory, cibule šalotka, olej, slanina anglická, máslo, smetana zakysaná, meduňka, sůl, pepř mletý, česnek

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu