Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Živáňský vepřový závitek z kýty

Milovníky vepřového masa jistě potěší retro recept na živáňský závitek s nádivkou z kořenové zeleniny, šunky a vejce. Závitky doplňuje rajčatová omáčka a jako příloha se nejlépe hodí domácí kynutý knedlík.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Handour Handour

Středně náročný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 60 min

80 min (20 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Na 1 lžíci sádla osmahneme nakrájenou cibuli dosklovita. Přidáme 1 nastrouhanou mrkev, 1/4 celeru a nakrájenou šunku. Krok 2: Osolíme, opepříme, 5 minut podusíme a přidáme vejce. Za stálého míchání necháme vejce ztuhnout a na konec přimícháme nasekanou petrželku. Krok 3: Plátky masa naklepeme, osolíme a opepříme. Na jednu polovinu dáme náplň, druhou polovinu přehneme přes náplň, sepneme párátkem a obalíme v mouce. Krok 4: Závitky opečeme na zbytku sádla, zalijeme vývarem a kečupem a dusíme 30 minut. Krok 5: Přidáme nakrájený zbytek mrkve, celeru a vše podusíme do měkka. Omáčku zahustíme moukou, povaříme, a podle potřeby dochutíme. Krok 6: Podáváme s domácím kynutým knedlíkem.

TIP: Jak udělat domácí houskové knedlíky

Zveřejněno 3. 4. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/82B7r

Další recepty

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/82B7r

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
kýta vepřová, celer, mrkev, cibule, vejce, kečup sladký, šunka, sádlo, vývar zeleninový, sůl, pepř mletý, petrželka, mouka hladká

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu