Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí kližka na česneku

Příjemná vůně hovězí kližky na česneku naláká do vaší kuchyně všechny vaše strávníky. Šťavnaté a krásně rozpadající se maso, které si zachová svoji plnou chuť, je vhodným pokrmem pro svátečnější příležitosti. Hovězí maso podáváme se špenátem a knedlíkem.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Handour Handour

Středně náročný

Doba přípravy 100 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 80 min

100 min (20 min příprava + 80 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Slaninu nakrájíme na proužky. Stroužky česneku oloupeme a utřeme. Špalíček kližky prošpikujeme slaninou a ovážeme jej nití, získáme tak úhledný váleček. Krok 2: Maso osmahneme na pánvi ze všech stran na rozpáleném oleji a dáme do pekáčku. Krok 3: Na pánev k výpeku přidáme nakrájenou cibuli, zbytek nakrájené slaniny a opékáme do zezlátnutí cibulky. Ke konci na čtvrt minuty přidáme utřený česnek a vše přidáme do pekáčku k masu. Krok 4: Vše osolíme, opepříme a podlijeme vodou. Přikryté dusíme v troubě na 180°C asi 60 minut, do změknutí masa. Před koncem pečení odklopíme vrchní díl pekáčku a maso zprudka opečeme (pozor, aby se nevysušilo). Krok 5: Omáčku zahustíme hladkou moukou a necháme ještě povařit. Kdo chce, může omáčku rozmixovat. Krok 6: Maso nakrájíme na plátky. Podáváme s bramborovým nebo houskovým knedlíkem a špenátem.

TIP: Co vše se dá udělat z hovězí kližky - rady a tipy

Zveřejněno 11. 4. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí kližka na česneku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/G6QVJ

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí kližka na česneku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/G6QVJ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
kližka hovězí, cibule, slanina, olej, česnek, mouka hladká, pepř mletý, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu