Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Inspirace na nudu - dorty

Hodnocení receptu je 5,0 (31×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

plotna plotna

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie33 821 kJ /
8 084 kcal
Bílkoviny214,66 g
Tuky327,41 g
Vláknina7,20 g
Cholesterol 2,16 g
Sodík 2,15 g
Sůl4,84 g
Sacharidy1 065,95 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Korpus: Z bílků a cukru ušlehat tuhý sníh, postupně zašlehávat (střídavě) žloutky a olej a nakonec lehce vmíchat mouku. Formu vymažeme olejem a vysypeme polohrubou moukou. Krok 2: Krém: Z mléka a prášku uvaříme pudink a ihned zakryjeme fólií na potraviny. Necháme chladnout. Vyšleháme máslo a cukr a postupně přidáváme po lžících pudink, pak cukr, rum a nakonec zašleháme zakysanou smetanu. Nejdůležitější je stejná teplota každé suroviny, která přijde do krému. Dokonce i rumu. Připravte si vše, včetně uvařeného pudinku už večer na jedno místo. Krok 3: Potahovací hmota: Tak to je ten největší oříšek. Začněte sítem. Cukr a sušené mléko. Máme přeseto. Krok 4: Přidejte zhruba 4 lžíce oleje, 4 lžíce sirupu, 1 lžíci vody a kápněte mandlové aroma. Ponořte ruce a začněte zpracovávat. Je to tuhé? Přidej nejprve sirup, pak opatrně olej, vodu a pokračuj. Přesné množství se napsat opravdu nedá. Záleží na každém, co mu bude vyhovovat. Krok 5: Ale v každém případě pořádně zadělej do fólie a dej na několik dní uležet do lednice. Pak stačí jen propracovat, vykrájet, nechat zavadnout a zdobit.

Zveřejněno 7. 5. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Inspirace na nudu - dorty

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/83G5

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Inspirace na nudu - dorty

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/83G5

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (28)

moc kásné:-K

krasna:-K:-K:-K

Recept na svatební dort? V jakém smyslu.Korpus a krém je pořád stejný.Záleží už jenom na inspiraci.Tento dortík jako všechny mé kulaté dorty,mají v průměru 26cm.A na internetu je tolik krásných dortů.Jenom poradím jinou možnost čokoládového krému.Nevařte pudink ale máslo vyšlehejte přímo s nutelou.Vždy se povede na jedničku a odpadá možnost sražení.

Hrabalkamys, dej si do vyhledavače Svatební dorty, nebo Dorty a nebo zajeď do sekce zdobení dortů-je jich tu spousta a jakých krááásných;-)

hrabalkamys 28. 11. 2010 23:30
Dobry den chtela bych se zeptat zda nemate nejaky ecept na svatebni dort!Predm dekuji:-?

:yes::yes:je vidět, že se opravdu nudit neumíš;-)Dort je nádherný:yes::yes:

Obdivuji kdo má tak ŠIKOVNÉ ruce:yes::yes::yes:,MOC chválím:-K

ježiš,už je tady 2 měsíce a nějak jsem si ani nevšimla,no ale to je jedno...pochválím ho i teď,je nádherný...:yes:+15;-):yes:

:-K:yes:

Já jsem ale drmola.zapomněla jsem napsat,že ty krémy dělám dva.Ale už je opraveno.

Moc a moc děkuji.
Ale ještě jedna rada.Tu potahovací hmotu si před modelací nechte alespoň 4 dny v ledničce.Potom se s ní pracuje lépe.

Teda Plotno, košíček mi nějak unikl, ale to je velká nádhera, řekla bych, že je to už na hranici uměleckého díla. Jsi moc šikovná, já bych to v životě nedokázala, ale je pravda, že ani nevím co je nuda:-D Dávám ti jasnej 13.bod:yes:

:yes::yes::yes::yes:

Zdenulka 1. 6. 2010 22:04
Nádherná práce, klobouk dolů:-):yes:

plotna super a moc děkujeme;-)

Načíst další komentáře (13)

Tématické fráze:
inspirace na dorty, co napsat na dort, recept na dort 22 průměr, dorty z marcipánu pro inspiraci, dorty inspirace, dorty z internetu, svatební dorty inspirace, dort trubka, dorty pro inspiraci, inspirace kulaté dorty, dortové inspirace, recept na nudu, inspirace z marcipánu, inspirace dorty, marcipánové dorty inspirace, dort inspirace, marcipán inspirace, inspirace na dort, svatební dort inspirace, krémový dort inspirace

Suroviny:
vejce, cukr krystal, olej, mouka hladká, mléko, pudinkový prášek, máslo, cukr moučkový, rum, smetana zakysaná, cukr moučkový, mléko sušené polotučné, mandlové aroma, sirup pšeničný, olej, voda

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu