

Karbanátek ze salámu
Suroviny 2 porce
- 200 g nastrouhaného měkkého salámu(byl gothaj)
- 100 g nastrouhaného tvrdého sýra(byl eidam, může být i niva)
- 3 plátky prosciutto nebo anglické slaniny i jiné slaniny co je doma
- 1 vejce
- petrželka nebo pažitka
- strouhanka dle potřeby
- olej na smažení
- sůl není ani třeba jen kdo chce přisolí
Postup přípravy receptu
Salám i sýr nastrouháme na větší slzičky, přidáme pršut nakrájený nadrobno, nasekanou petrželku, dáme vajíčko a promícháme. Podle konzistence hmoty přidáváme strouhanku, uděláme koule, které obalíme ve strouhance tak, že dlaní rozmáčkneme kouli ve strouhance na placku z obou stran - vzniknou takové karbanátky, které na oleji osmažíme,
Poznámka od kuchařky
Uklízela jsem ledničku, samé zbytky salámu, sýra, pršutu, tak co s tím-právě toto mě napadlo a chutnalo i se šťouchanými bramborami, může být bramborová kaše, nebo uvařené brambory a můžeme dát třeba tatarskou omáčku, rajčata ap. Z předešlého dne mi zbyly dvě obalená kuřecí křídla, tak jsem je osmažila také a byl oběd jako víno.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Karbanátek ze salámu
-
Mňam to byla bašta, manžel karbanátek nejí ale tenhle mu fakt chutnal, sťavnatý a jednoduchý. Přidala jsem i foto pokud nevadí. Děkuji, fakt Mňam
-
-
katnov: naprosto s Vámi souhlasím
Něco vyhodit od jídla je docela hřích, když vidíme ve světě tolik hladu, to je moc smutný..
-
Já také zbytkuji, protože je mi líto vyhodit něco za co jsem zaplatila. Děkuji za recept. V dnešní době je spousta lidí, kteří zbytkují, jen se to stydí přiznat.
-
-
dobrá inspirace
-
Janinko. Co mohu říci. NADŠENÍ !!!! To pro rychlost a chapa nemá chybu.Mám rád takovéto recepty. CO UVAŘIT ??? Jen rychle !! a zo možná obi. Tvůj recept je bezva a já ho využiju. +bodík 9
-
Myslím si,že při dnešních cenách není nic špatného na tom využít zbytky.Mě chybí nápady,tak obdivuji lidi co z ničeho uvaří výborné jídlo.Posílám bod.
-
Anna Kocikova:Aničko, moc tři děkuji, že jsi to vyzkoušela a těší mně, že vám to i chutnalo
Fotečky krásný, jako vždy
-
Bibinko,díky za príma inspiraci
Bodík už šel posledně,tak dnes přidávám foto rychlé a šťavnaté dobroty,která nám chutnala více,než"soukenický řízek"
-
Tak takový mišmaš je na rychlé jídlo jako dělaný!!!
Moc dobrý nápad!!! Máte bodík!!!
-
Iris,Blanko,Hanko a Danuš-moc vám děkuji za podporu tohoto receptu
-
já zbytkuji také a také se za to nestydím
ono není umění vyhodit různé zbytky, ale umění je z nich chutně uvařit
-
Jednoduchý,krásný recept na zužitkování zbytků.Není umění nakoupit padesát surovin,z každé použít malou část a pak se jim vyhýbat,až se člověk naštve a vše vyhodí,protože on ten recept nebyl až tak úplně podle Vaších chutí.V jednoduchosti je krása.Přeci nikdo nikoho nenutí,že to musí vařit!Pokud má někdo nějaký mindrák a musí si na někom schladit žáhu,měl by se nejdřív zamyslet sám nad sebou,ne nadávat bezdůvodně receptu.Já dávám
-
Nevidím na tom vůbec nic špatného, když se vše zužitkuje. Je to fajn nápad a určitě vyzkouším. Ještě si myslím, že Babica vaří pro normální lidi na rozdíl třeba od Emanuela, Na jeho recepty by člověk musel mít zvláštní příjem.