Karbanátek ze salámu

Bibinka Kuchařka: Bibinka

Doba přípravy: 30 2 porce Minutky 30 názorů

Suroviny

200 g nastrouhaného měkkého salámu(byl gothaj)
100 g nastrouhaného tvrdého sýra(byl eidam, může být i niva)
3 plátky prosciutto nebo anglické slaniny i jiné slaniny co je doma
1 vejce
petrželka nebo pažitka
strouhanka dle potřeby
olej na smažení
sůl není ani třeba jen kdo chce přisolí
Recept si zatím oblíbilo 12 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Salám i sýr nastrouháme na větší slzičky, přidáme pršut nakrájený nadrobno, nasekanou petrželku, dáme vajíčko a promícháme. Podle konzistence hmoty přidáváme strouhanku, uděláme koule, které obalíme ve strouhance tak, že dlaní rozmáčkneme kouli ve strouhance na placku z obou stran - vzniknou takové karbanátky, které na oleji osmažíme,

Poznámka

Uklízela jsem ledničku, samé zbytky salámu, sýra, pršutu, tak co s tím-právě toto mě napadlo a chutnalo i se šťouchanými bramborami, může být bramborová kaše, nebo uvařené brambory a můžeme dát třeba tatarskou omáčku, rajčata ap. Z předešlého dne mi zbyly dvě obalená kuřecí křídla, tak jsem je osmažila také a byl oběd jako víno.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 15 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Karbanátek ze salámu

  • zabanka zabanka

    Mňam to byla bašta, manžel karbanátek nejí ale tenhle mu fakt chutnal, sťavnatý a jednoduchý. Přidala jsem i foto pokud nevadí. Děkuji, fakt Mňam:-K:-K:-K:-K

    Odpovědět

  • kačenka kačenka(neregistrovaná)

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    katnov: naprosto s Vámi souhlasím:yes: Něco vyhodit od jídla je docela hřích, když vidíme ve světě tolik hladu, to je moc smutný..;-(

    Odpovědět

  • katnov katnov(neregistrovaný)

    Já také zbytkuji, protože je mi líto vyhodit něco za co jsem zaplatila. Děkuji za recept. V dnešní době je spousta lidí, kteří zbytkují, jen se to stydí přiznat.:-)

    Odpovědět

  • plotna plotna

  • planeta planeta

    dobrá inspirace:yes::yes:

    Odpovědět

  • Vaclav Fronek Vaclav Fronek

    Janinko. Co mohu říci. NADŠENÍ !!!! To pro rychlost a chapa nemá chybu.Mám rád takovéto recepty. CO UVAŘIT ??? Jen rychle !! a zo možná obi. Tvůj recept je bezva a já ho využiju. +bodík 9

    Odpovědět

  • drahulin drahulin

    Myslím si,že při dnešních cenách není nic špatného na tom využít zbytky.Mě chybí nápady,tak obdivuji lidi co z ničeho uvaří výborné jídlo.Posílám bod.:yes:

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    Anna Kocikova:Aničko, moc tři děkuji, že jsi to vyzkoušela a těší mně, že vám to i chutnalo;-):-KFotečky krásný, jako vždy:yes:

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Bibinko,díky za príma inspiraci;-)Bodík už šel posledně,tak dnes přidávám foto rychlé a šťavnaté dobroty,která nám chutnala více,než"soukenický řízek":-p:yes::yes:

    Odpovědět

  • VerkaZabka VerkaZabka

    Tak takový mišmaš je na rychlé jídlo jako dělaný!!! :yes: Moc dobrý nápad!!! Máte bodík!!! :yes:

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    Iris,Blanko,Hanko a Danuš-moc vám děkuji za podporu tohoto receptu:yes:;-):-)

    Odpovědět

  • Dana61 Dana61(neregistrovaný)

    já zbytkuji také a také se za to nestydím:yes::-D ono není umění vyhodit různé zbytky, ale umění je z nich chutně uvařit:yes:;-)

    Odpovědět

  • Hana Hana(neregistrovaná)

    Jednoduchý,krásný recept na zužitkování zbytků.Není umění nakoupit padesát surovin,z každé použít malou část a pak se jim vyhýbat,až se člověk naštve a vše vyhodí,protože on ten recept nebyl až tak úplně podle Vaších chutí.V jednoduchosti je krása.Přeci nikdo nikoho nenutí,že to musí vařit!Pokud má někdo nějaký mindrák a musí si na někom schladit žáhu,měl by se nejdřív zamyslet sám nad sebou,ne nadávat bezdůvodně receptu.Já dávám:yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Blanka Blanka(neregistrovaná)

    Nevidím na tom vůbec nic špatného, když se vše zužitkuje. Je to fajn nápad a určitě vyzkouším. Ještě si myslím, že Babica vaří pro normální lidi na rozdíl třeba od Emanuela, Na jeho recepty by člověk musel mít zvláštní příjem.

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: co k večeři co k večeři recepty co uvařit k večeři co rychlého k večeři co uvařít na oběd něco rychlého k večeři co dobreho k večeři co rychlého na oběd rychlé recepty k večeři co bude dnes k večeři recepty co na veceri co dnes k večeři něco dobrého k večeři co dnes uvařit k večeři recepty co dnes uvařit k večeři co vařit k večeři co rychlého uvařit recepty na večeři recepty k večeři co uvařit na večeři

Zapomněl/a jsem heslo

Právě probíhá vánoční soutěž! Přidávejte fotky k receptům a vyhrajte vybavení do kuchyně. Zúčastnit se

Zavřít