Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Treska po ďábelsku

Součástí vyváženého jídelníčku by mělo být také rybí maso, které je bohaté na spoustu zdraví prospěšných látek. Maso z tresky má jemnou chuť a okořenit jej lze téměř jakýmkoliv způsobem. Milovníci pikantnějších pokrmů ocení tento recept na tresku po ďábelsku, zabalenou v anglické slanině.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

alena-s

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 20 min

30 min (10 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Včas zapneme nahřívat troubu na 180 °C. Filety tresky posypeme solí a pokapeme citronem. Hladkou mouku promícháme s pálivou paprikou a špetkou mletého pepře. Krok 2: Filety obalíme v připravené mouce a po obou stranách opečeme na pánvi s malým množstvím horkého oleje. Krok 3: Vyjmeme, do pánve vlijeme kečup, worcester a víno. Opečené filety zabalíme do plátků slaniny a naskládáme do pekáče. Krok 4: Zalijeme výpekem z pánve, přidáme kousek másla a vložíme na 10 minut do trouby a pečeme na 180 °C. Při podávání posypeme nasekanou petrželkou.

Jak smažit tresku - tipy a rady nejen pro začátečníky

Zveřejněno 30. 4. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Treska po ďábelsku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OY53g

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Treska po ďábelsku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OY53g

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
treska, slanina anglická, víno červené, mouka hladká, omáčka worcesterová, kečup ostrý, citron, sůl, pepř mletý, paprika sušená pálivá, olej, máslo, petrželka

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu