Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kakaová roláda s jahodovou šlehačkou

Tento lahodný zákusek spojuje vláčný kakaový piškot s jemnou a svěží jahodovou šlehačkou, která dodává roládě nejen chuť, ale zaujme i kombinací barev. Je to ideální dezert pro zvláštní příležitosti nebo sladkou tečku na konci rodinného oběda.

Hodnocení receptu je 4,9 (23×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

rebeka rebeka

Středně náročný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 10 min + 2 hod. tuhnutí

50 min (40 min příprava + 10 min tepelná úprava, + 2 hod. tuhnutí)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 863 kJ /
2 835 kcal
Bílkoviny72,80 g
Tuky120,20 g
Vláknina13,20 g
Cholesterol 1,55 g
Sodík 608 mg
Sůl1,54 g
Sacharidy359,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Troubu vyhřejeme na 200 °C. Plech vyložíme papírem na pečení. Krok 2: Celá vejce s cukrem vyšleháme nad parou do nadýchané pěny. Šleháme asi 5 minut. Dbáme při tom na to, aby se nádoba, ve které hmotu šleháme, nedotýkala vodní hladiny. Počítejte s tím, že hmota hodně zvětší svůj objem. Poté odstavíme. Krok 3: Mouku, kakaový a kypřicí prášek 2x prosejeme a po částech stěrkou nebo vařečkou zlehka vmícháme do žloutkové pěny. Ta klesne asi na polovinu nabytého objemu. Krok 4: Těsto rovnoměrně rozetřeme na plech. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme (horní + spodní ohřev), asi 8 minut. Respektujeme zkušenost s vlastní troubou. Krok 5: Upečený plát zlehýnka poprášíme hladkou moukou, přiložíme čistý papír na pečení a obrátíme. Teď máme původní pečicí papír nahoře, a ten opatrně odstraníme. Na mřížce necháme zcela vychladnout bez rolování. Krok 6: Polovinu jahod rozmačkáme s cukrem, promixujeme tyčovým mixérem a přes jemné sítko propasírujeme. Šlehačku vyšleháme dotuha a přidáme jahodové pyré. Promícháme nebo ještě krátce vyšleháme. Krok 7: Zbylou polovinu jahod pokrájíme nadrobno. Vychladlý plát natřeme jahodovou šlehačkou a zasypeme jahodami. Plát těsta svineme, jde to dobře. Případné zbytky mouky očistíme štětečkem, ale mouka, pokud jí tam na poprášení nedáte hodně, opravdu cítit není. Krok 8: Pocukrujeme, dozdobíme jahodami, můžeme pocákat čokoládou. Necháme minimálně 2 hodiny v chladu ztuhnout.

TIP: Co přidat do šlehačky, aby ztuhla

Zveřejněno 24. 3. 2013

Poznámka autorky rebeka

Zdroj: Tradiční recepty cz.

Myslela jsem, že šlehačka bude růžovější. Tak, jako na originálním receptu. Nestalo se tak. Možná je to jahodami, možná tím, že tam ONI :-)) přidali potravinářské barvivo. Ač vizuálně nic moc, chuťově je to jahodové, nepřeslazené a .... víte co? Upečte, a přesvědčte se sami.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MK8Q

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MK8Q

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (38)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

:-)<3:yes::yes: Byl to kdysi velký hit a už skoro zapomenutý - dobře je tady znovu recept na tak výbornou roládku. :-K

Je to krasne na fotce delala jsem vcera vubec mi nepovedlo moc ani slehacka korpus no des ;-(;-(;-(

Vyzkoušená a velice rychle snědená, byla báječná:-p:-D

venca houbeles 27. 3. 2013 13:38
těch rolád tady je na mraky a každá je tu originál, nebo jde o soutěž fotek, nebo o soutěž je svých známých - známým:-?

no vidím, že jsi měla velmi úžasný slaďoučký víkend:yes::-D s velkou chutí bych ochutnala:-p

rebeka::-D

magdalenka: já, a hvězda:-O:-? to vůbec ne.. od toho jsou tu jiní;-) já jsem jenom mlsná:-8:-D;-) ale neboj nic.. vezmu kulovnici, a vyrazím na medvěda:-S:-D:-D no, možná budou stačit brýle:-8:-D:-D:-D

rebeka: A ty si tu dnes za hviezdu... kam sa hrabem s medveďom?:-D

1974andrea::-D:-D baví, baví.. jinak bych to nedělala:-D:-D;-) díky moc:-K:-)

Zapomněla jsem ti to pochválit, nádhera:yes::-K

Že tě to pořád baví:-// Takhle nás trápit takovýma dobrotama:-S Nevíš, že máme hubnout do plavek?:-D

ivulinka: vem Kabát.. a vyraž:-D:-D;-)

Rebi, kdypak se mohu stavit na ochutnávku?
:-D:-D:-D:yes:

rebeka::-D:-D:-)):-K

BILKOVAI: hele.. nech toho.. ty mě zase uvádíš do extáze s těma svýma chlebíčkama nádhernýma:-S:-8:-K:yes:;-)

Tématické fráze:
kakaová roláda se šlehačkou, kakaova roláda, rolada se šlehačkou, jahodova rolada, roláda se šlehačkou a jahodami, kakaova rolada s jahodami, rolada s jahodami a slehackou, roláda kakaova, recept na kakaovou roládu se šlehačkou, kakaová šlehačková roláda, šlehačková kakaová roláda, nadýchaná kakaová roláda, kakaova roláda se šlehačkou a jahodami, šlehačková roláda, šlehačková roláda s moukou, rolada s jahodami, kakaová rolada s moukou, kaková roláda, kakaová jahodová roláda, kaková roláda se šlehačkou

Suroviny:
vejce, cukr krupice, mouka hladká, kakao, kypřící prášek do pečiva, jahody, cukr moučkový, smetana ke šlehání, jahody, cukr moučkový

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu