Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Grilovací marináda s polotmavým pivem

Grilování patří k létu stejně jako bazén či zmrzlina. V tomto receptu najdete inspiraci na marinádu, do které naložíme vepřové plátky. Do směsi z piva, cibule, koření a dochucujicích omáček naložíme maso alespoň na dva dny před grilováním.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Veruncicka

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 15 min bez doby marinování masa

30 min (15 min příprava + 15 min tepelná úprava, bez doby marinování masa)

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Maso omyjeme, osušíme a na okrajích 2x nařízneme, aby se při grilování nekroutilo. Krok 2: Všechny uvedené suroviny na marinádu pečlivě promícháme. Připravené vepřové plátky potřeme z obou stran marinádou a naskládáme do skleněné misky. Krok 3: Marinujeme 2–3 dny v chladničce. Krok 4: Maso vyndáme 2 hodiny před grilováním z chladničky a necháme v pokojové teplotě. Plátky masa poté grilujeme na rozpáleném grilu z každé strany 3 minuty. Krok 5: Podáváme s čerstvým chlebem nebo bramborami a zeleninovým salátem.

Zveřejněno 12. 6. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Grilovací marináda s polotmavým pivem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lYD0l

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Grilovací marináda s polotmavým pivem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lYD0l

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
maso vepřové, cibule, omáčka sojová, omáčka worcesterová, pivo polotmavé, koření česnekové kotlety, paprika sušená sladká, rajče sušené

Přidat fotografie receptu