Grilovací marináda

Bibinka Kuchařka: Bibinka

podle množství masa Grilování 7 názorů

Suroviny

maso jakékoliv(já nakládala vepřové)
8 stroužků česneku
1 vrchovatá lžíce sušené papriky (kdo má rád ostré dá 1/2 směsi s pálivou paprikou, nebo s chilli)
1 lžička pepře
1 lžička sušeného tymiánu
1 lžička sušeného rozmarýnu
1 lžička sušeného oregana
1 lžíce libečku
1 lžíce pažitky
šťáva z 1 citronu
80 ml Metaxy
1 lžička soli
100 ml oleje(může být víc podle množství masa)
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Stroužky česneku rozmačkáme, libeček a pažitku posekáme, do misky, přidáme všechny suroviny, promícháme, naložíme maso, aby bylo pod marinádou (pokud je ho víc, tak obracíme, nebo dáme marinádu do igelitového sáčku a protřepáváme).

  2. Naložené necháme 24 hodin, pak grilujeme a marinádou potíráme maso do vypotřebování.

Poznámka

Marinádu mám léty vyzkoušenou a je bezvadná na jakékoliv maso. Pokud nemáme Metaxu, můžeme dát něco jiného, nebo zcela vynechat.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 102 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Grilovací marináda

Tématické fráze: marinády na grilování recepty marináda marináda na grilování marinády na grilování marináda na kuřecí maso nejlepsi marinady na grilovani nejlepší marináda na grilování marinady nejlepší marináda recept na marinádu marináda na krkovici grilovací recepty grilovací marináda na kuřecí maso recepty na marinády nejlepší marinády marináda na vepřové maso na grilování marináda recept jak udělat marinadu recepty marinády grilování marinády

Zapomněl/a jsem heslo