Rebarbora v karamelu na cokoliv
Rebarbora v karamelu je jednoduchý, ale efektní způsob, jak povýšit každodenní dezerty na gurmánský zážitek. Hodí se na palačinky, lívance, jogurt, zmrzlinu nebo i do koláče. Stačí pár surovin a pár minut – a vznikne voňavá, sladkokyselá dobrota.
Postup přípravy
Krok 1: Do kastrůlku se silným dnem nasypeme cukr a při nízké teplotě ho necháme bez míchání pozvolna rozpustit.
Krok 2: Ke konci rozpouštění, kdy už cukr mění barvu už mícháme a připravíme zlatavý až světle hnědý karamel.
Krok 3: S opatrností zalijeme horkou vodou a karamel rozvaříme.
Krok 4: Po dobu přípravy karamelu oloupeme rebarboru, nakrájíme ji na kousky a vhodíme do vařící vody. Vaříme ji jen velmi krátce, cca minutu a scedíme.
Krok 5: Rebarboru přidáme do karamelu a velmi krátce ji při opatrném promíchání podusíme. Pak odstavíme a necháme vychladnout.
Zveřejněno 11. 6. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rebarbora v karamelu na cokoliv
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BBQXx
Moje poznámka
Rebarbora v karamelu na cokoliv
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BBQXx
Nejnovější recepty
Křenové fazole s kuřecím masem
Přidáno před 12 hodinami
Rajská polévka s masovými knedlíčky a nudličkami
Přidáno před 16 hodinami
Zapečené masové kuličky v sýrové omáčce
Přidáno před 17 hodinami
Pečený kapr s kořenovou zeleninou a jablíčky
Přidáno před 17 hodinami
Bramborové gnocchi s lososem a smetanovou omáčkou
Přidáno před 17 hodinami
Květák v pivním těstíčku s opečeným bramborem a slaninou
Přidáno před 17 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rajská omáčka s vepřovými kuličkami
Hawisa před 2 minutami
Králík pikant
kimlo před 1 hodinou
Buchtičky se šodó
petrmelichar851206 před 4 hodinami
Mrkvové muffiny nebo koláč
Susanna před 5 hodinami
Farmářovo podzimní kuře
Pedros před 5 hodinami
Dvacetiminutový švestkový koláč
JanieR před 6 hodinami
Chutné vafle
Andredka před 15 hodinami
Lahodná pomazánka z uzené makrely
KocourLucifer před 17 hodinami
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
oligarda před 17 hodinami
Suroviny:
cukr krupice,
rebarbora,
voda
Komentáře (7)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0