Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Třešňová granita

Horký letní den si žádá pořádné osvěžení. Jedno takové si můžeme připravit ze zásoby šťavnatých třešní, které třeba zrovna nasbíráme. Stačí je vypeckovat, rozmixovat s cukrovým sirupem, citronovou šťávou a nechat zmrazit.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Merylas Merylas

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min bez doby mražení a případného vaření sirupu

30 min (30 min příprava, bez doby mražení a případného vaření sirupu)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Pokud nemáme cukrový sirup, tak ho předem připravíme tak, že krátce svaříme stejné množství vody a krystalového či krupicového cukru (např.100 g cukru a 100 ml vody). Následně necháme sirup vychladit. Krok 2: Vypeckované třešně rozmixujeme se sirupem a citronovou šťávou. Množství sirupu i citronové šťávy je individuální, řídíme se podle sladkosti třešní a vlastní chuti. Krok 3: Směs vlijeme do nižší plastové misky s víkem a vložíme do mrazničky. Zhruba co hodinu směs promícháme vidličkou, nakonec by ale měly ve směsi zůstat trochu větší ledové krystaly. Krok 4: Celková doba mražení je asi 4-5 hodin.

TIP: Letní chutné osvěžení

Zveřejněno 30. 6. 2025

Poznámka autorky Merylas

Cukrového sirupu připravím vždy trochu více, tzv. do zásoby. Skladuji ve sklenici s uzávěrem v chladničce a používám i na slazení různých studených nápojů, do zálivek atp.

Granita je velmi podobná sorbetu, který má ale jemnější texturu. Více si můžete přečíst tady: www.toprecepty.cz/clanky/3398-ledove-pochoutky-v-cem-se-od-sebe-odlisuji-zmrzlina-gelato-sorbet-serbet-a-granita/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Třešňová granita

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pY75Q

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz