Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Salsiccia s křenem a hořčicemi

Pochoutka z vepřového masa, která má svoji tradici zejména v Itálii, to je čerstvá klobása salsiccia. Jde o hrubě mleté maso se solí a kořením. Není sušená, takže potřebuje tepelnou úpravu. Servírovat ji pak můžeme samotnou nebo jako masovou část pokrmu.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Snadný

Doba přípravy 22 min Doba přípravy: 2 min Doba tepelné úpravy: 20 min

22 min (2 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Do studené pánve dáme malou část sádla, vložíme klobásy několikrát propíchnuté vidličkou a podlijeme pár lžícemi vody. Krok 2: Klobásy se nejprve napaří a poté opékají zvolna nejméně 20 minut ze všech stran dozlatova. Krok 3: Můžeme podávat samotné s hořčicemi, křenem a pečivem. Hodí se také do italských omáček, k těstovinám, rýži nebo k bramborovým přílohám.

Zveřejněno 6. 8. 2025

Poznámka autorky Marie Svarcova

Salsiccia je klobása z okořeněného 98 % syrového masa. Vymačkaným syrovým vnitřkem můžeme naplnit zeleninu např. cukety. Hodí se i na pizzu, dusit na cibuli, bylinkách, na víně apod.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Salsiccia s křenem a hořčicemi

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NkXxm

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Salsiccia s křenem a hořčicemi

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NkXxm

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
klobása pikantní, křen strouhaný, hořčice, hořčice, voda, sádlo, pečivo

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu