Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ovocné řezy s mirabelkami

Ovocné řezy, které si po nakrájení získají pozornost všech u stolu. Propojení kakaového piškotu, šlehačkového krému a ovocného pudinku s mirabelkami tvoří dezert, jež potěší nejen oko, ale hlavně vaše chuťové pohárky.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Handour Handour

Středně náročný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 30 min bez doby uležení v lednici do druhého dne

70 min (40 min příprava + 30 min tepelná úprava, bez doby uležení v lednici do druhého dne)

Suroviny pro 8 porcí

plech o rozměrech 30 × 40 cm a forma na biskupský chlebíček

8porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Mirabelky vypeckujeme a rozkrojíme na polovinu. Krok 2: Připravíme piškot. Vejce šleháme s cukrem, po chvíli přidáme 3 lžíce horké vody a vyšleháme do zhoustnutí. Nakonec vmícháme mouku s kakaem. Krok 3: Nalijeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C po dobu 15-20 minut. Upečený piškot necháme na plechu. Krok 4: Formu na biskupský chlebíček vyložíme folií. Odřízneme potřebnou část teplého piškotu (musí pokrýt dno a delší boky formy). Piškot vložíme do formy a necháme vychladnout. Krok 5: Připravíme šlehačkovou část řezů. Šlehačku vyšleháme do tuha. Přidáme cukr, skořici, vanilku a tvaroh. Krok 6: Podle návodu připravíme želatinový ztužovač za studena a promícháme ho se šlehačkovou směsí. Polovinu směsi dáme na piškot a na ni položíme vrstvu máslových sušenek. Krok 7: Připravené mirabelky zalijeme 100 ml vody. Přidáme cukr, skořici a 5 minut povaříme. Přilijeme 150 ml vody, ve které jsme rozmíchali pudinkový prášek a za stálého míchání povaříme do zhoustnutí. Krok 8: Horký ovocný pudink nalijeme na sušenky. Na vrstvu pudinku položíme opět sušenky a přidáme druhou polovinu šlehačkové směsi. Ze zbylého piškotu odřízneme plát, kterým přikryjeme vrch a piškot přitlačíme. Krok 9: Necháme do druhého dne v lednici uležet. Krok 10: Druhý den řezy vyklopíme z formy. Šlehačku vyšleháme se ztužovačem a přidáme cukr s kakaem. Krok 11: Šlehačkou potřeme povrch dortu a posypeme nastrouhanou bílou a tmavou čokoládou.

TIP: Proč spadne piškot?

Zveřejněno 17. 8. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ovocné řezy s mirabelkami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mZ8y3

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ovocné řezy s mirabelkami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mZ8y3

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
vejce, cukr krystal, mouka polohrubá, voda, kakao, smetana ke šlehání, tvaroh měkký, ztužovač želatinový, cukr moučkový, vanilka, skořice mletá, voda, mirabelka, pudink vanilkový, cukr krystal, skořice mletá, smetana ke šlehání, kakao, čokoláda bílá, čokoláda tmavá, ztužovač šlehačky, sušenky máslové

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu