Indické kokosové kari s kroupami
Tento vydatný bezmasý pokrm pěkně voní kari kořením. Kromě kari do omáčky přidáme i batáty, zázvor a kokosové mléko, které ji zjemní. Omáčkou zalijeme uvařené kroupy a můžeme podávat.
Postup přípravy
Krok 1: Kroupy propláchneme a poté je ve větším hrnci zalijeme vodou a uvaříme doměkka.
Krok 2: Mezitím najemno nasekáme cibuli, česnek a zázvor. Batáty oloupeme a nakrájíme je na menší kostky.
Krok 3: Ve větším hrnci rozehřejeme olej, na kterém orestujeme cibulku, česnek a zázvor. Jakmile cibule trochu změkne, přidáme batáty a společně krátce orestujeme.
Krok 4: Poté vmícháme kari pastu, zalijeme vývarem a kokosovým mlékem a necháme vařit na mírném plamenu přibližně 20 minut, dokud batáty nezměknou.
Krok 5: Nakonec kari rozmixujeme dohladka a dochutíme podle potřeby trochou soli, pepře a šťávou z limetky.
Krok 6: Do misky dáme uvařené kroupy, zalijeme je kokosovým kari a podáváme s pečivem.
Zveřejněno 15. 3. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Indické kokosové kari s kroupami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Kr5LR
Moje poznámka
Indické kokosové kari s kroupami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Kr5LR
Nejnovější recepty
Jemné marokánky
Přidáno před 1 hodinou
Mandlové laskonky
Přidáno před 2 hodinami
Tuňákový tatarák s avokádovým pyré podle Marka Raditsche
Přidáno před 7 hodinami
Slepované linecké cukroví podle cukráře Skály
Přidáno před 8 hodinami
Jablečné koláčky z listového těsta
Přidáno před 9 hodinami
Špaldové rohlíčky
Přidáno před 18 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Báječná jatýrka na slanině
Fitulka před 6 minutami
Vydatná fazolková polévka
Fitulka před 24 minutami
Bůčkový nářez
Stanas před 42 minutami
Rychlé ořechové řezy s kávovou šlehačkou
Denade před 2 hodinami
Kuřecí supreme se žampionovou omáčkou podle Mirka Kaliny
frimlik před 2 hodinami
Polévka s červenou čočkou a mrkví
Pavel-Buco-Harwy před 2 hodinami
Kuřecí pikantní směs
Ajkad před 2 hodinami
Rychlé a chutné hrnkové sušenky
Irena1984 před 2 hodinami
Štrachanda z Plzeňska
Danulka52 před 3 hodinami
Bramborový kotlík s mletým masem a špenátem
Sapasapa před 3 hodinami
Suroviny:
kroupy ječné,
cibule,
česnek,
zázvor čerstvý,
olej,
batáty,
česnek,
pasta kari červená,
vývar zeleninový,
mléko kokosové,
limetka
Komentáře (1)