Polévka z hlívy
Jemná chuť hlívy ústřičné vynikne v polévce, která je lehká, sytá a zároveň plná vitamínů. Polévka voní houbami, kmínem a lehounce i česnekem. Tento recept vás zahřeje v chladných dnech a potěší každého milovníka hub.
Postup přípravy
Krok 1: V hrnci rozpustíme sádlo, na kterém osmažíme najemno nakrájenou cibuli.
Krok 2: K cibuli přidáme očištěnou a nakrájenou hlívu a osmažíme. Když hlíva začne zlátnout, přidáme mletou sladkou i pálivou papriku, promícháme a zaprášíme hladkou moukou.
Krok 3: Vše krátce orestujeme a zalijeme 1–1,25 litrem horké vody. Do polévky přidáme pepř, kmín, protlak, prolisovaný česnek a vaříme do změknutí hlívy.
Krok 4: Před koncem varu přidáme majoránku a polévku osolíme.
Zveřejněno 6. 9. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Polévka z hlívy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lYXV6
Moje poznámka
Polévka z hlívy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lYXV6
Nejnovější recepty
Vepřové kung-pao
Přidáno před 7 hodinami
Tvarohový chlebíček se švestkami
Přidáno před 8 hodinami
Šunkoflekozelo
Přidáno před 11 hodinami
Dýňový chlebíček - muffiny
Přidáno před 13 hodinami
Vlašský salát tradičněji
Přidáno před 14 hodinami
Omeleta se žampiony
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Smažená rýže
Kajkajak před 1 hodinou
Recept na lehký letní salát
Kajkajak před 1 hodinou
Jablečné lívance
Brumaire před 1 hodinou
Koláč kynutý litý s ovocem
brtna před 2 hodinami
Domácí houskový knedlík
Maestra před 2 hodinami
Mufiny z jablečného těsta
Cinderka před 3 hodinami
Černé jeřabiny - aronie - na způsob brusinek
jarmilasch před 4 hodinami
Obyčejné domácí rohlíky
hufak před 4 hodinami
Andělsky nadýchaný perník
Petulino před 4 hodinami
Banánový chlebíček II
Krize před 4 hodinami
Suroviny:
hlíva ústřičná,
cibule,
protlak rajčatový,
česnek,
sádlo,
paprika sušená sladká,
paprika sušená pálivá,
sůl,
pepř mletý,
kmín drcený,
mouka hladká,
majoránka
Komentáře (3)