Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Povidlové vějířky

Chutné plněné vejířky jsou drobné pečené pečivo, na které můžeme těsto připravit s dostatečným předstihem. Z celozrnné mouky, karobu, medu a ovocné šťávy připravíme jemné těsto, které plníme rychlými povidly ze švestek namočených v rumu.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

xgajovak

Středně náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 45 min Doba tepelné úpravy: 15 min bez doby odležení těsta

60 min (45 min příprava + 15 min tepelná úprava, bez doby odležení těsta)

Suroviny pro 30 kusů

30kusů

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Mouku smícháme se sodou a karobem. Přidáme med, olej, ocet a libovolnou ovocnou šťávu, dokud se nám nepodaří zpracovat nelepivé těsto. Ideálně jej necháme odpočinou v lednici 1-2 dny, ale stačí také pár hodin. Krok 2: Předem připravíme také náplň. Švestky necháme nabobtnat v rumu a jakmile změknou, rozmixujeme je na povidla. Krok 3: Těsto vyválíme na placku tenkou 3 mm a vykrajujeme z něj větší kolečka (ideálně s ozdobným okrajem). Troubu zapneme na 180 °C. Krok 4: Polovinu vykrojených koleček naplníme povidly a přes ně přehneme druhou polovinu těsta, kterou dobře přimáčkneme pomocí vidličky. Krok 5: Pečeme přibližně 15-20 minut v troubě na 180 °C.

TIP: Jak uvařit švestková povidla

Zveřejněno 10. 9. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Povidlové vějířky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NkX2z

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Povidlové vějířky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NkX2z

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
karob, mouka celozrnná, soda jedlá, med, olej, šťáva ovocná, ocet jablečný, švestky sušené, rum

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu