Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Steaky z kapra

Kapří maso nemusí patřit jen na štědrovečerní stůl. Připravte si ho ve formě šťavnatých steaků, které překvapí jemnou chutí a křupavou kůrkou. Skvěle se hodí k bramborám či salátu. Jednoduché, zdravé a přitom slavnostní.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Handour Handour

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 20 min

45 min (25 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Filety zbavíme co nejvíce kostí, nařežeme na 2,5 cm široké proužky, které osolíme a okořeníme. Krok 2: Jeden proužek postavíme na bok, stočíme do kroužku a ostatní proužky obtáčíme stále dokola, poslední kolo bude z plátků tence pokrájené anglické slaniny. Krok 3: Vše ještě zajistíme dlouhým pruhem z alobalu (několikrát naskládaný na šířku steaku), který obtočíme kolem masa a přečnívající konce stočíme. Takto připravíme i ostatní steaky. Krok 4: Steaky osmažíme na oleji z obou stran, celkem 12-15 minut, zkrátka dozlatova.

TIP: Kapr na talíři - rady, tipy, inspirace

Zveřejněno 15. 9. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Steaky z kapra

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NkXBL

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Steaky z kapra

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NkXBL

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
filet z kapra, slanina anglická, olej, koření na steaky, kmín drcený, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu