Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tartaletky s jablíčky a karamelem

Tartaletky s jablky a karamelem jsou malé sladké potěšení, které spojuje křehký základ, jemný tvaroh a šťavnatá jablka se skořicí. Sladký karamel a čerstvá meduňka jim dodají šmrnc a promění je v dezert pro každou příležitost.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Handour Handour

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 10 min

40 min (30 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Suroviny pro 6 kusů

6kusů

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Jablka oloupeme, vykrojíme jádřinec a nakrájíme na kostičky o velikosti 1,5 × 1,5 cm. Krok 2: Do hrnce dáme jablka, podlijeme vodou, přidáme kyselinu citrónovou, dle chuti cukr, skořici a povaříme 5-10 minut (podle zralosti jablek) a necháme prochladnout. Krok 3: V jablkách by mělo zůstat nepatrně tekutiny, pokud je jí více, slijeme ji. Podle potřeby jablka zahustíme přimícháním pudinku za studena (přidáváme ho postupně, podle potřeby). Krok 4: Tvaroh osladíme moučkovým cukrem a podle potřeby zahustíme pudinkem za studena (přidáváme ho postupně, podle potřeby). Krok 5: Tartaletky naplníme jablečnou směsí, na střed dáme kopeček tvarohu, pokapeme karamelem a ozdobíme.

TIP: Jablečné moučníky - co dobrého z jablek

Zveřejněno 17. 9. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gJ89l

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gJ89l

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
jablko, cukr krystal, voda, kyselina citronová, skořice, pudink vanilkový, tvaroh, pudink vanilkový, cukr moučkový, karamel, jablko, meduňka

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu