Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Roláda z panenky se šunkou, sýrem a špenátem

Šťavnatá roláda z vepřové panenky plněná šunkou, sýrem a špenátem je ideální volbou pro slavnostní oběd i běžnou večeři. Kombinace jemného masa, krémového sýra, svěžího špenátu a kvalitní šunky zaručuje dokonalý chuťový zážitek.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Středně náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 45 min

60 min (15 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Vepřovou panenku zbavíme stříbrných šlach, osušíme a nakrojíme, abychom získali plát masa, který přes fólii naklepeme. Krok 2: Obdélník masa osolíme a opepříme drceným pepřem. Poklademe střídavě šunkou a slaninou. Poté poklademe i plátky sýra. Krok 3: V pánvičce na oleji zpěníme jemně nasekanou cibuli. Přidáme špenát a necháme zavadnout. Přidáme vejce, sůl, pepř, česnek a promícháme. Necháme vychladnout a navrstvíme na sýr. Pomocí fólie srolujeme a dobře utáhneme. Přes noc necháme v chladu. Krok 4: Hodinu před tepelnou úpravou vyndáme z chladu. Vybalíme z fólie, poklademe plátky anglické slaniny a převážeme kuchyňským provázkem. Poté dáme do trouby předehřáté na 170 °C na 45 minut. Na posledních 10 minut zvýšíme teplotu na 190 °C a dopečeme dozlatova. Krok 5: Podáváme s různě upravenými bramborami a salátem podle vlastní chuti. Roládu lze podávat i za studena jako pohoštění s chlebem a zeleninou.

TIP: 17 receptů na téma vepřová panenka

Zveřejněno 20. 9. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jR5Wz

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jR5Wz

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
panenka vepřová, sůl, pepř čtyř barev, šunka od kosti, sýr gouda, špenát, olej olivový, cibule, vejce, česnek

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu