Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Buchtičky s krémem

Málokdo by odolal na talíři zlatavým buchtičkám s chutnou vanilkovou omáčkou. Pokud by přesto na plechu nějaké buchtičky zbyly, dají se schovat na později třeba v mrazničce. Pak je lze dát dětem jako malou přesnídávku i bez omáčky.

Hodnocení receptu je 4,4 (18×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Linda Naomi Soto Linda Naomi Soto

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 30 min + doba kynutí 60 minut

40 min (10 min příprava + 30 min tepelná úprava, + doba kynutí 60 minut)

Suroviny pro 1 plech

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie13 545 kJ /
3 237 kcal
Bílkoviny83,76 g
Tuky128,47 g
Vláknina17,10 g
Cholesterol 530 mg
Sodík 698 mg
Sůl1,62 g
Sacharidy427,95 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Smícháme suché suroviny a poté přidáme ostatní. Vypracujeme hladké těsto a necháme kynout 45 minut. Krok 2: Rozehřejeme troubu na 180 °C. Krok 3: Z těsta vytvoříme válečky a uložíme je na vymaštěný pekáč vedle sebe. Obracečkou nebo nožem pak vykrajujeme buchtičky. Necháme ještě nakynout asi 15 minut. Krok 4: Vykynuté buchtičky dáme péct do rozehřáté trouby na 180 °C dozlatova, přibližně 25 minut. Krok 5: Na krém uvaříme pudink podle návodu, jen přidáme více mléka. Mléko přidáme podle toho, jak hustý krém na buchtičky požadujeme.

TIP: Jak péct kynuté moučníky

Zveřejněno 11. 2. 2014

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Buchtičky s krémem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LDpr

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Buchtičky s krémem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LDpr

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Už dlouho se mi žádné buchtičky nepovedly tak,jako tyto. Výborný a jednoduchý recept! Kynutí sice trvalo dost dlouho,ale to nebyl problém. Na plechu vyjely jako nic a v troubě byly upečené do 20 minut. Nadýchané a moc chutné! Děkuji za recept, ukládám :)

Byly krásně nadýchané, asi nejlepší recept na buchtičky, který jsem zatím zkoušela. :-)

Super děkuji

:-)Foootr: super rada ????????

nejlepší je těsto vyválet na velikost plechu položit na plech trochu pomastit a potom rozkrájet na kostičky,přidat olej nechat vykynout a péct:-p.

Šlo by to prerezať aj radielkom, nie? Bolo by to rýchlejšie.;-)

No, to s těmi, posléze dělenými, válečky je fakt prima nápad:yes:
Možná snad ještě před vykynutím na plechu trochu pomašlovat tukem...
Škoda, že stejně nejdou dělat plněné buchty...:-))

Linda Naomi Soto 13. 2. 2014 00:42
Hano az je budu priste delat, urcite vyfotim :-) valecky jsem naskladala vedle sebe a potom obracackou, nebo muzete i nozem vykrajovat od zhora dolu, prvni radu, pak druhou, treti atd. (ja vykrajovala vzdy po jednom valecku)

Také se mi líbí ten nápad s tvarováním buchtiček, ale není mi to úplně jasné.... nešlo by to prosím trošku podrobněji? :-8 Klidně můžete přidat i více fotek, jak se to dělá, pokud nějaké máte.:-p:yes:

Dobrý nápad s tvarováním buchtiček, jen bych do krému přidala rum.

Tématické fráze:
dukátové buchtičky od ládi hrušky, láda hruska dukatove buchticky, dukatove buchticky ladi hrusky, buchticky s kremem od ladi hrusky, dukátové buchtičky láďa hruška, lada hruska buchticky s kremem, buchtičky s krémem, dukatove buchticky podle ladi hrusky, recepty ládi hrušky dukatove buchticky, buchtičky s krémem podle ládi hrušky, dukátové buchtičky podle hrušky, buchtičky s kremem ladi hrušky, buchtičky s krémem láda hruška, top recepty buchticky se sodo, buchtičky podle ládi hrušky, lada hruska dukatove buchticky recept, buchticky se sodo podle ladi hrusky, buchticky s kremem recept, láda hruška recepty dukatove buchticky, buchticky se sodo od ladi hrusky

Suroviny:
mouka hladká, droždí sušené, sůl, cukr, vejce, mléko, olej, pudink, mléko, cukr, tuk

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu