Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramborové knedlíky, cuketové zelí a grilované klobásky

Poctivé jídlo jako od babičky – měkoučké bramborové knedlíky, k nim zelí z čerstvé cukety a k tomu voňavé klobásky z grilu. Tahle kombinace zasytí, potěší a připomene, že jednoduchá domácí kuchyně chutná vždycky nejlépe.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Handour Handour

Středně náročný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 45 min

70 min (25 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Na zelí nastrouháme cuketu i se slupkou na hrubém struhadle. Krok 2: Cibuli drobně pokrájíme a orestujeme na oleji, až zesklovatí. Přidáme cuketu, osolíme, okořeníme, ochutíme octem a cukrem. Krok 3: Vše dusíme za občasného zamíchání doměkka a vydušení veškeré tekutiny (asi 20 minut). Krok 4: Na knedlíky nakrájíme rohlíky na malé kostičky. Přidáme najemno oloupané, nastrouhané, syrové brambory, škrob a vypracujeme tužší těsto. Podle potřeby můžeme přidat trochu hladké mouky. Krok 5: Z těsta tvoříme kulaté knedlíky o průměru asi 5 cm. Vhazujeme je do vařící osolené vody a vaříme asi 8-10 minut. Krok 6: Klobásky omotáme slaninou, potřeme olejem a napíchneme na špejle. Grilujeme na mírném ohni, pozvolna, aby se klobásky i slanina propekly, což trvá asi 8-10 minut. Krok 7: Cibule nakrájíme na půlkolečka a smažíme na směsi sádla a oleje. Krok 8: Knedlíky, zelí a klobásky podáváme posypané smaženou cibulí.

TIP: Jak využít zbylé bramborové knedlíky

Zveřejněno 23. 9. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/J6zM9

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/J6zM9

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Suroviny:
brambory, rohlík, mouka hladká, sůl, cuketa, olej, cibule, kmín drcený, pepř mletý, ocet, cukr, sůl, klobása, slanina, sádlo, olej, cibule

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu