Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuskus s restovanou zeleninou a tuňákem

Rychlý, zdravý a chutný pokrm, který zvládnete připravit do 30 minut! Než bude hotový kuskus, připravíme restovanou zeleninu. Jemný kuskus, šťavnatá zelenina a kvalitní tuňák jsou ideální pro ty, kteří si oblíbili chuť středomoří.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Snadný

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 15 min

25 min (10 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Kuskus nasypeme do mísy, zalijeme horkou vodou z konvice (nebo vývarem podle vlastní chuti) v poměru 1:1,5. Zakryjeme víčkem nebo poklicí a necháme nabobtnat. Krok 2: Zatím připravíme zeleninovou směs. Omyjeme papriky, zbavíme je semeníků a nakrájíme na proužky nebo kostky. Sloupnutou cibuli, česnek a řapíky celeru omyjeme a nasekáme nadrobno. Pórek dobře propláchneme a nakrájíme na kolečka. Krok 3: Do rozehřáté hluboké pánve dáme olej a zpěníme cibuli, přidáme papriky, pórek a řapíky celeru. Za stálého míchání restujeme asi 3 minuty, přidáme česnek a po minutě maličko podlijeme 50 ml vody a necháme odpařit. Krok 4: Do nabobtnalého kuskusu přidáme máslo a zlehka vidličkou promícháme. Do pánve přidáme kuskus, okořeníme, osolíme podle chuti. Nakonec opatrně vmícháme kousky tuňáka a můžeme podávat.

TIP: 15 tipů na rychlé teplé večeře

Zveřejněno 27. 9. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0REz3

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0REz3

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
kuskus, voda, máslo, olej olivový, cibule, kapie červená, paprika čerstvá žlutá, pórek, celer, česnek, koření, sůl, tuňák ve vlastní šťávě

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu