Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuskus s restovanou zeleninou a tuňákem

Rychlý, zdravý a chutný pokrm, který zvládnete připravit do 30 minut! Než bude hotový kuskus, připravíte restovanou zeleninu. Jemný kuskus, šťavnatá zelenina a kvalitní tuňák jsou ideální pro ty, kteří si oblíbili chuť středomoří.

Hodnocení receptu je 5,0 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Snadný

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 15 min

25 min (10 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Kuskus nasypeme do mísy, zalijeme horkou vodou z konvice (nebo vývarem podle vlastní chuti) v poměru 1:1,5. Zakryjeme víčkem nebo poklicí a necháme nabobtnat. Krok 2: Zatím připravíme zeleninovou směs. Omyjeme papriky, zbavíme je semeníků a nakrájíme na proužky nebo kostky. Sloupnutou cibuli, česnek a řapíky celeru omyjeme a nasekáme nadrobno. Pórek dobře propláchneme a nakrájíme na kolečka. Krok 3: Do rozehřáté hluboké pánve dáme olej a na něm zpěníme cibuli, přidáme papriky, pórek a řapíky celeru. Za stálého míchání restujeme asi 3 minuty a přidáme česnek. Po minutě maličko podlijeme 50 ml vody a necháme odpařit. Krok 4: Do nabobtnalého kuskusu přidáme máslo a zlehka vidličkou promícháme. Přidáme ho do pánve, okořeníme, osolíme podle chuti. Nakonec opatrně vmícháme kousky tuňáka a můžeme podávat.

TIP: 15 tipů na rychlé teplé večeře

Zveřejněno 27. 9. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0REz3

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0REz3

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Krásně naservírováno, láká k okamžitému ochutnání. Skvělý tip, děkuji za inspiraci 😊

Monika146: :-K Moc děkuji za milý komentř, přeji ať vám všem chutná a krásný den,:-K

Suroviny:
kuskus, voda, máslo, olej olivový, cibule, kapie červená, paprika čerstvá žlutá, pórek, celer, česnek, koření, sůl, tuňák ve vlastní šťávě

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu