Nivová pomazánka s hruškou
Nivová pomazánka s hruškou je skvělou kombinací výrazné chuti sýra a jemné sladkosti ovoce. Podávaná s křupavou bagetou a ozdobená vlašskými ořechy, potěší každého strávníka a hodí se nejen na oslavy.
Postup přípravy
Krok 1: Hrušku oloupeme, omyjeme, vyřízneme jádřinec a nakrájíme ji na menší kostičky. Hrušku zakápneme citrónovou šťávou, aby nezhnědla.
Krok 2: Do misky nastrouháme nivu nahrubo a promícháme ji s žervé a Lučinou.
Krok 3: Poté přimícháme hrušku a dle chuti pomazánku opepříme a osolíme. Se solí opatrně, niva je sama o sobě dost slaná.
Krok 4: Pomazánku natřeme na plátky bagety a dozdobíme půlkou vlašského ořechu.
Zveřejněno 24. 9. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Nivová pomazánka s hruškou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4xVjg
Moje poznámka
Nivová pomazánka s hruškou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4xVjg
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno před 19 hodinami
Pstruh se salátem po bořecku
Přidáno před 19 hodinami
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Sýrové tyčinky
Jitinka před 31 minutami
Sýrová omáčka
Tamarilka před 3 hodinami
Pečená červená řepa
Hanawagy před 3 hodinami
Rybí vývar z pomalého hrnce
jaroslav.foltyn před 3 hodinami
Domácí vánočka
Zuzu10 před 3 hodinami
Pečené krůtí prso - snadné, ale dobré
Bizon33 před 4 hodinami
Dýňová caponata s bramborem a pečeným krůtím prsem
Bizon33 před 4 hodinami
Mila kuličky
Marule před 5 hodinami
Filé z tresky na citronovém pepři a kmínu
Olympus před 6 hodinami
Oříškový sen - sušenky
cernar před 7 hodinami
Suroviny:
hruška,
sýr niva,
sýr žervé,
lučina,
ořechy vlašské,
šťáva citronová,
bageta
Komentáře (3)