Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tousty se smaženicí z pýchavky

Houbaření je českým národním sportem. Když se vám podaří nalézt pýchavku, neváhejte ji vzít s sebou. Připravit z ní můžete třeba skvělou smaženici. Tu servírujte na opečených toustech se zeleninovou posypkou.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Handour Handour

Snadný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 25 min

55 min (30 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli očistíme a nadrobno nakrájíme. Pýchavku také očistíme a nakrájíme na kostičky cca 1-1,5 cm velké. Krok 2: Na rozpáleném másle osmahneme cibulí. Jakmile zesklovatí přidáme nakrájenou pýchavku, osolíme, okořeníme pepřem a kmínem. Nepatrně podlijeme vodou a dusíme 10 minut, do vydušení veškeré tekutiny. Krok 3: Následně přidáme prošlehaná vajíčka a za stálého míchání necháme vše zhoustnout. Krok 4: Veku nakrájíme na plátky a opečeme v topinkovači. Potřeme česnekem. Krok 5: Pórek a papriky očistíme a nakrájíme na hodně slabé plátky. Osolíme, opepříme a promícháme. Krok 6: Na opečené plátky veky dáme vrstvu smaženice a posypeme pórkovou směsí.

TIP: Čištění toustovače - jak si jej zjednodušit

Zveřejněno 5. 10. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tousty se smaženicí z pýchavky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KrznG

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tousty se smaženicí z pýchavky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KrznG

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Suroviny:
houba pýchavka, cibule, máslo, vejce, sůl, pepř mletý, kmín drcený, veka, pórek, paprika čerstvá zelená, paprika čerstvá červená, česnek

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu