Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Slaný koláč se žampiony

Slaný koláč je rychlou záchranou při nečekané návštěvě, nebo když vás jen honí mlsná. Nekynuté jogurtové těsto stačí potřít pomazánkovým máslem, ozdobit plátky žampionů a cherry rajčátek, a nakonec zasypat jemnou vrstvou parmazánu.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Handour Handour

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 20 min

40 min (20 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

plech o rozměrech 30×20 cm

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Troubu předehřejeme na 200 °C. Plech vyložíme pečicím papírem. Krok 2: Z mouky, jogurtu, vejce, kypřicího prášku a špetky soli vypracujeme hladké těsto. Pokud je těsto řídké, přidáme mouku, a v opačném případě přidáme jogurt. Krok 3: Rajčátka nakrájíme na čtvrtky. Žampiony očistíme, nakrájíme na plátky a opečeme na másle. Krok 4: Těsto rozprostřeme na připravený plech, rovnoměrně potřeme pomazánkovým máslem a poklademe plátky žampionů i čtvrtkami rajčátek. Krok 5: Vše osolíme, okořeníme mletým pepřem a kmínem, a posypeme nastrouhaným parmazánem. Krok 6: Pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C asi 15–20 minut, dokud kraje nezezlátnou.

TIP: Inspirace na slané pohoštění

Zveřejněno 12. 10. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Slaný koláč se žampiony

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xk8JB

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Slaný koláč se žampiony

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xk8JB

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
mouka polohrubá, jogurt bílý, vejce, kypřící prášek do pečiva, sůl, žampióny, rajče cherry, pomazánkové máslo, máslo, parmazán, kmín mletý, pepř mletý, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu