Sekaná se slaninou
Mezi nejoblíbenější klasické české pokrmy patří zajisté sekaná z mletého masa. Chutný plátek sekané s restovanou cibulí krásně voní po majoránce a česneku. Sekanou pečeme obloženou anglickou slaninou, aby zůstala krásně šťavnatá.
Postup přípravy
Krok 1: Troubu včas předehřejeme na 180 °C. Plech nebo pekáč vyložíme pečicím papírem.
Krok 2: Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Stroužky česneku oloupeme a prolisujeme.
Krok 3: V pánvi na másle orestujeme cibuli dozlatova. Poté k cibuli přidáme česnek a 2 minuty vše prohřejeme. Odstavíme z plotny a necháme vychladnout.
Krok 4: Do větší mísy dáme maso, vejce, majoránku, sůl, pepř, mléko, 3 hrsti strouhanky a vychladlou cibuli.
Krok 5: Rukama promícháme směs tak, aby se všechny ingredience spojily, a dle potřeby přidáme trochu mléka nebo strouhanky.
Krok 6: Ze směsi vytvarujeme šišku, kterou dáme na připravený plech.
Krok 7: Sekanou obložíme slaninou a jemně ji přimáčkneme k masu. Plech vložíme do trouby a sekanou pečeme při 180 °C zhruba 25-35 minut.
Krok 8: Sekanou podáváme s nakládanými okurkami, vařeným bramborem, bramborovou kaší či chlebem.
Zveřejněno 21. 10. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Sekaná se slaninou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/31E7x
Moje poznámka
Sekaná se slaninou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/31E7x
Nejnovější recepty
Pražma královská v solné krustě podle Marka Raditsche
Přidáno před 3 hodinami
Kuřecí karbanátky se sýrem a slaninou
Přidáno před 10 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Přidáno před 16 hodinami
Kapřík podle pánů z Rožmberka s bramborami
Přidáno před 18 hodinami
Losos na pomerančích z pánve
Přidáno před 19 hodinami
Pomazánky na jednohubky
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dobré bramborové knedlíky - podrobně
Priserka před 41 minutami
Domácí česnečka
Milan68 před 48 minutami
Vepřové výpečky II
DunkaStehlikova1975 před 57 minutami
Feferonová pasta - pálihub
pazderka83 před 1 hodinou
Plovdivské maso
PaveL2002 před 1 hodinou
Vepřová panenka se švestkama
lumir.pecka před 3 hodinami
Koprová omáčka
oswaldjan23 před 4 hodinami
Dokonalá zelňačka
pazderka83 před 4 hodinami
Zadělávaný hrášek/prívarok
bobnak před 12 hodinami
Hospodský guláš podle ČSN
Fanus před 15 hodinami
Suroviny:
maso mleté,
máslo,
cibule,
vejce,
česnek,
majoránka,
slanina,
mléko,
strouhanka,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (1)