Maminčina sekaná se slaninou

elasik Kuchařka: elasik

Doba přípravy: 1-1,5 hodiny 4-6 porcí Mleté maso 0 názorů

Suroviny

500 g mletého masa
1 cibule
1 vejce
1 krajíc chleba
2 stroužky česneku
10 plátků královské slaniny
kmín
vegetu
máslo
sůl
pepř
Recept si neoblíbil žádný kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Maso buď koupíme namleté nebo si ho namele doma sami. Cibuli nakrájíme na drobno,přidáme vejce, česnek kmín vegetu. Chleba si namočíme ve troše vody a buď ho namele nebo nastrouháme na jemném struhadle. Dochutíme solí a pepřem, důkladně promícháme, aby se vše hezky spojilo. Vytvoříme šišku, vložíme do máslem vymazaného pekáče.

  2. Pečeme asi 1 hodinu na 200°, 10 minut před dopečením poklademe vrchní část sekané slaninou a pečeme bez víka. Podáváme k tomu šťouchané nebo vařené brambory, můžeme i s bramborovou kaší.

Poznámka

U některých ingrediencí neuvádím záměrně gramáže nebo to záleží jen čistě na vás, já dávám vše od oka...

Přeji dobrou chuť.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Maminčina sekaná se slaninou

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: sekaná se slaninou domácí sekaná se slaninou královská sekaná sekana s slaninou domácí sekaná se slaninou recept dobrá domácí sekaná se slaninou dobrá domácí sekaná doma namleta domácí sekaná ze slaninou královská sekaná recept domácí sekaná mamincina sekanou peceme s víkem nebo bez recept sekana se slaninou sekana ze slaninou zdravá sekaná se slaninou sekaná se cslaninou sekaná pod slaninou sekanna se slaninou dobrá sekaná se slaninou recept na maminčinu sekanou domácí sekaná maminčiny