Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nejlepší langoše

Langoše jsou oblíbeným stánkovým občerstvením. Pokud byste rádi vyzkoušeli ty domácí, máme pro vás snadný recept, podle kterého se vám určitě podaří. Langoše z jednoduchého kynutého těsta můžete smažit ve fritéze nebo na pánvi.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Radiologia Radiologia

Středně náročný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 5 min bez doby kynutí

35 min (30 min příprava + 5 min tepelná úprava, bez doby kynutí)

Suroviny pro 18 kusů

18kusů

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Do vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme lžičku cukru a rozmícháme. Necháme vzejít kvásek (asi 15 minut). Krok 2: Do mísy robota prosejeme mouku a přidáme sůl, mléko a kvásek. Krok 3: Vypracujeme hladké těsto, přikryjeme ho a necháme asi 30 minut kynout (nebo až zdvojnásobí svůj objem). Krok 4: Poté těsto rozvalíme na velký plát o tloušťce asi 2 cm. Hrdlem skleničky na nápoje z těsta vykrájíme kolečka a necháme je dalších asi 10 minut kynout. Krok 5: Mezitím v hlubší pánvi nebo ve fritéze rozehřejeme olej. Krok 6: Nakynutá kolečka postupně roztáhneme do krajů a vytvarujeme langoše. Krok 7: V rozehřátém oleji je usmažíme dozlatova z obou stran a necháme okapat na papírové utěrce. Krok 8: Mezitím oloupeme, umyjeme a prolisujeme česnek. Krok 9: Hotové langoše potřeme česnekem, kečupem a posypeme strouhaným sýrem.

TIP: Párek v rohlíku – stánkové občerstvení po česku

Zveřejněno 31. 10. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Nejlepší langoše

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2kDvJ

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Nejlepší langoše

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2kDvJ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Suroviny:
mouka hladká, mléko, droždí, sůl, cukr krupice, kečup sladký, sýr strouhaný, česnek

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu