Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krkovice dušená s rajčátky a fazolovými lusky

Krkovice je při správné úpravě velice chutné maso. Vyzkoušejte ji podusit s rajčaty, cibulí a fazolovými lusky. Výsledkem je lahodná rajčatovo-masová směs, která výborně chutná s rýží nebo krajícem čerstvého chleba.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Snadný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 60 min

80 min (20 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Maso očistíme a nakrájíme na kousky o velikosti soust. Osolíme a opepříme. Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Česnek oloupeme, rozmáčkneme nožem a nasekáme najemno. Mrkev očistíme a nakrájíme na kolečka. Cherry rajčata omyjeme a přepulíme. Krok 2: Do hluboké rozehřáté pánve dáme sádlo a zesklovatíme nasekanou cibuli. Přidáme maso, nakrájenou mrkev a orestujeme dozlatova. Krok 3: Přidáme cherry rajčátka, sušená rajčata, rajčatový protlak a zarestujeme. Přidáme česnek, promícháme a trochu podlijeme vývarem. Za občasného podlívání dusíme do změknutí masa (asi 60-90 minut). Krok 4: Nakonec přidáme očištěné a nakrájené fazolové lusky (nebo propláchnuté mražené). Dle potřeby podlijeme a podusíme fazolky na skus. Krok 5: Není potřeba zahušťovat, rajčátka, cibule a protlak šťávu dostatečně zahustí. Podáváme s rýží nebo chlebem.

TIP: Co dalšího připravit z vepřové krkovice

Zveřejněno 3. 11. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ERWPm

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ERWPm

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
krkovice vepřová, sádlo, cibule, mrkev, rajče cherry, protlak rajčatový, rajče sušené v oleji, olej ze sušených rajčat, česnek, lusky fazolové, vývar masový, sůl, pepř mletý

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu