Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramborové placky s masovou náplní

Skvělým způsobem, jak využít zbylé maso od oběda, jsou tyto bramborové placky plněné masovou směsí s mrkví. Křehké a krásně voňavé placky, připravované na sádle, potěší každého milovníka poctivé domácí kuchyně.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Handour Handour

Středně náročný

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 45 min + vaření brambor den předem

75 min (30 min příprava + 45 min tepelná úprava, + vaření brambor den předem)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Placky: Den předem uvaříme brambory ve slupce doměkka. Krok 2: Druhý den brambory oloupeme, nastrouháme najemno a osolíme. Postupně dle potřeby, přidáváme mouku. Musíme získat nelepivé těsto, které jde rozválet. Krok 3: Těsto rozválíme na 8 placek o průměru 20 cm. Krok 4: V pánvi na rozpáleném sádle opečeme placky z obou stran. Krok 5: Náplň: Maso nakrájíme najemno nebo umeleme. Mrkev oloupeme, omyjeme a nastrouháme nahrubo. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Krok 6: V hrnci na sádle osmahneme žlutou cibuli do sklovita. Pak přidáme maso a mrkev, osolíme, opepříme a 5 minut osmahneme. Krok 7: Směs podlijeme vývarem a 10 minut podusíme do odpaření veškeré tekutiny. Krok 8: Přidáme červenou cibuli a ještě 5 minut dusíme. Do hotové směsi přidáme petrželku. Krok 9: Masovou směs klademe na placky a svineme do rolády. Krok 10: Jako přílohu použijeme zeleninový salát nebo naloženou zeleninu.

TIP: Lokše - staročeské placky z brambor a mouky

Zveřejněno 6. 11. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0RDX3

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0RDX3

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
brambory, mouka polohrubá, sůl, sádlo, mrkev, cibule, cibule červená, petrželka, vývar masový, sádlo, sůl, pepř mletý

Přidat fotografie receptu