Husí játra na divokém koření

suslajda Kuchařka: suslajda

Pokrmy z vnitřností 2 názory

Suroviny

500 g husích jater
1 cibule
1 červená cibule
sůl
2 čerstvé bobkové listy
10 kuliček nového koření
10 kuliček barevného pepře
10 kuliček jalovce
1/2 KL sušeného tymiánu
1/2 KL sušeného rozmarýnu
2 PL sádla
drůbeží vývar
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Játra omyjeme a odblaníme, v hmoždíři si nadrtíme kuličky koření, přidáme sušené bylinky a promícháme. Do pánve si dáme rozehřát sádlo a přidáme bobkové listy a nadrcené koření. Promícháme a necháme chvilku restovat.

  2. Zvýšíme teplotu pod pánví a přidáme játra, která zprudka opečeme po obou stranách. Vhodíme nekrájenou cibuli na půl kolečka, promícháme, zalijeme vývarem a dusíme pod poklicí doměkka a do vyvaření vývaru. Nakonec játra osolíme.

Poznámka

Koření může být i čerstvé.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 7 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Husí játra na divokém koření

Tématické fráze: husí játra husi jatra recept husí játra na cibulce husí játra recepty recept husí jatra recept na husi jatra husí játra na rozmarýnu husí játra s knedlíkem www nova.cz koření husi ledvinky kuličky z husích jater do polévky