Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuře s divokým kořením

Pečené kuře je stálicí na jídelníčku mnoha domácností. Jednoduché, přesto chuťově výrazné, jsou kuřecí čtvrtky prošpikované slaninou a pečené na divokém koření. Tento téměř bezpracný recept určitě stojí za vyzkoušení.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Veruncicka

Snadný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 60 min

80 min (20 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Kuřecí čtvrtky omyjeme, osušíme, prošpikujeme slaninou a osolíme. Troubu předehřejeme na 180 °C. Krok 2: Cibuli oloupeme a nakrájíme na větší kousky. Na pánev dáme polovinu másla a trochu oleje, rozehřejeme a cibuli osmažíme dozlatova. Po chvilce přidáme k cibuli všechno koření a necháme rozvonět. Krok 3: Směs s kořením dáme do zapékací misky či pekáčku a poklademe připravenými kuřecími čtvrtkami. Mírně podlijeme vodou a dáme péct do trouby vyhřáté na 180 °C. Za častého přelévání a podlévání horkou vodou pečeme 45-60 minut. Krok 4: Zbylé máslo a mouku v poměru 1:1 zpracujeme vidličkou na hladkou hmotu. Tu asi 15 minut před koncem pečení vložíme po menších kouscích do pekáčku a tím zahustíme vypečenou šťávu z kuřete. Krok 5: Nejvhodnější přílohou je rýže.

TIP: Rady začátečníkům - kolik hrnků vody na hrnek rýže

Zveřejněno 17. 11. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Kuře s divokým kořením

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qxLX0

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Kuře s divokým kořením

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qxLX0

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
kuře čtvrtky, pepř, koření nové koření, jalovec, bobkový list, cibule, slanina, máslo, olej, mouka hladká, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu