Koprovka s vařeným bramborem a pestem

barborakitchen Kuchařka: barborakitchen

Dietní recepty , Veganské 5 názorů

Suroviny

2-3 svazky čerstvého kopru
1 rostlinná smetana (200-250 ml)
1 větší cibule
1 větší petržel
sůl & pepř
ocet
lahůdkové droždí
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve dáme vařit brambory.

  2. Pak nakrájíme najemno cibuli a necháme ji zesklovatět na oleji.

  3. Přihodíme celer na malé kousky.

  4. Na provonění přídáme kopr, zatím jen menší hrst.

  5. Směs trochu podlijeme vodou nebo ideálně rostlinným mlékem a necháme změknout.

  6. Jak je vše měkké, tak přidáme rostlinnou smetanu.

  7. Poté vše rozmixujeme, přidáme zbytek kopru a dochutíme.

  8. Brambory jsem po uvaření smíchala ještě s domácím bazalkovo-petrželovým pestem a osolila.

  9. A jako přílohu jsem dala zbytek tempehu, co jsem našla v lednici.

Poznámka

Další mé recepty najdete na https://barborakitchen.wordpress.com/category/rece... .

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 44 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Koprovka s vařeným bramborem a pestem

  • magdalenka magdalenka

    cathleen: tým pádom jej môže byť všetko tu šumafuk?

    Odpovědět

  • casino casino

    No, promiňte, ale mně celý rcp přijde poplatný bodu 9 z postupu přípravy, že :-D

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    magdalenka: autorka jen svolila k uveřejňování receptů, proto neodpovídá. U sebe na blogu to má stejně - petržel v surovinách, celer v postupu (byla jsem se podívat).

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Bazalka aj kôpor sú veľmi aromatické, ich kombináciu si neviem dobre predstaviť. Ja by som s tým mala problém. Každý však máme iné chute.
    Autorka sa ku komentárom pod svojimi receptami akosi nevyjadruje, tak čo už...

    Odpovědět

  • maris maris

    V surovinách máš větší petržel, v postupu celer. Co tam má být ? Kdy tam přjde to lahůdkové droždí ?
    Koprovku mám ráda, ale asi bych nekombinovala kopr s bazalkovým pestem, ale to je už věcí chuti;-):-)

    Odpovědět

Tématické fráze: koprová omáčka rece lahůdková koprovka

Zapomněl/a jsem heslo