Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 9 031 kJ / 2 159 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 40,25 g |
| Tuky | 67,60 g |
| Vláknina | 86,60 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 3,21 g |
| Sůl | 8,00 g |
| Sacharidy | 304,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: V prvé řadě ve vodě dobře rozmícháme psyllium a necháme nabobtnat.
Krok 2: Odvážíme mouku, vmícháme do ní sůl a olej a psyllium.
Dobře promícháme a nejlépe na vále vypracujeme. Krok 3: Je potřeba to vypracovat co nejvíce do hladka. Takže je lepší těsto rozdělit na menší části a vypracovávat jakoby roztíráním po silikonovém vále. Krok 4: Hotové těsto je kompaktní a pružné. Krok 5: Následně rozdělíme na 12 dílů. Nejlépe se to dělá tak, že těsto zvážíme, vydělíme 12 a víme, kolik by cca měl každý díl vážit. Krok 6: Každý kousek pečlivě zpracujeme do kuličky. Ty následně přikryjeme utěrkou. Krok 7: Pak postupně s podsypáváním rozvalujeme do velikosti tortilly. (cca 20 cm) Krok 8: Pánev rozpálíme na střední teplotu.
Pečeme po obou stranách asi minutu, než začnou hnědnout puchýřky. Krok 9: Hotové tortilly ihned zakrýváme, aby neunikla pára a ony zvláčněly. Krok 10: Plníme dle vlastní chuti. Můžeme dále třeba zapéci v kontaktním grilu, případně i v toastovači.
Dobře promícháme a nejlépe na vále vypracujeme. Krok 3: Je potřeba to vypracovat co nejvíce do hladka. Takže je lepší těsto rozdělit na menší části a vypracovávat jakoby roztíráním po silikonovém vále. Krok 4: Hotové těsto je kompaktní a pružné. Krok 5: Následně rozdělíme na 12 dílů. Nejlépe se to dělá tak, že těsto zvážíme, vydělíme 12 a víme, kolik by cca měl každý díl vážit. Krok 6: Každý kousek pečlivě zpracujeme do kuličky. Ty následně přikryjeme utěrkou. Krok 7: Pak postupně s podsypáváním rozvalujeme do velikosti tortilly. (cca 20 cm) Krok 8: Pánev rozpálíme na střední teplotu.
Pečeme po obou stranách asi minutu, než začnou hnědnout puchýřky. Krok 9: Hotové tortilly ihned zakrýváme, aby neunikla pára a ony zvláčněly. Krok 10: Plníme dle vlastní chuti. Můžeme dále třeba zapéci v kontaktním grilu, případně i v toastovači.
Zveřejněno 14. 11. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bezlepkové pružné tortilly
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xkqAP
Moje poznámka
Bezlepkové pružné tortilly
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xkqAP
Nejnovější recepty
Kachní prsa s čekankovým salátem podle Mirka Kaliny
Přidáno před 8 hodinami
Krémová česnečka
Přidáno před 10 hodinami
Buchta na plech
Přidáno před 10 hodinami
Polévka z červené čočky
Přidáno před 12 hodinami
Zapečené špagety à la lasagne
Přidáno před 12 hodinami
Zelí bílé hlávkové zase jinak dělané
Přidáno před 12 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Drobenkový koláč s pudinkem a jahodami
brtna před 3 hodinami
Barevné hranolky, pečené se žampiony
Jan Nemec před 5 hodinami
Gulášová polévka z hlívy ústřičné a kořenové zeleniny
brtna před 6 hodinami
Rýže s domácí vepřovkou na srbský způsob
Sahula před 7 hodinami
Tarhoňoto na srbský způsob
Sahula před 7 hodinami
Vepřové maso na thajský způsob
Sahula před 7 hodinami
Krůtí srdíčka na smetanovém halali v PH
DunkaStehlikova1975 před 8 hodinami
Vaječná tlačenka
[email protected] před 10 hodinami
Koprová polévka
Jikaprg před 12 hodinami
Hrníčková bábovka s tvarohem a olejem
Jjulie před 12 hodinami
Suroviny:
voda,
psyllium,
mouka bezlepková,
olej,
sůl
Komentáře (3)