Kapřík podle pánů z Rožmberka s bramborami
Vyzkoušejte kapra připravit i jinak než v trojobalu. Kapří filety s vůní šalvěje, tymiánu a rozmarýnu jsou přelité výpekem z červeného vína. Silná zredukovaná šťáva perfektně doplní křehké rybí maso a poskytne dokonalý chuťový zážitek.
Postup přípravy
Krok 1: Slaninu nakrájíme nadrobno. Šalotku oloupeme a nasekáme najemno. Bylinky nasekáme najemno.
Krok 2: Kapří maso nakrájíme na porce po 200 g. Porce kapra z obou stran osolíme, okmínujeme a obalíme v hladké mouce.
Krok 3: Porce kapra dáme na rozehřátou pánev. Maso položíme kůží dolů. Opékáme asi 5 minut, maso otočíme a opékáme dalších 3–5 minut tak, aby bylo uvnitř hotové. Vyndáme z pánve.
Krok 4: Do výpeku přidáme nakrájenou slaninu a šalotku. Až šalotka zesklovatí, zalijeme ji vínem a 5 minut povaříme (necháme tekutinu zredukovat).
Krok 5: Přidáme med, nasekané bylinky a zamícháme, aby se vše spojilo.
Krok 6: Porce kapra servírujeme s výpekem a vařenými bramborami.
Zveřejněno 6. 12. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kapřík podle pánů z Rožmberka s bramborami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9rY48
Moje poznámka
Kapřík podle pánů z Rožmberka s bramborami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9rY48
Nejnovější recepty
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Přidáno před 2 hodinami
Kapřík podle pánů z Rožmberka s bramborami
Přidáno před 4 hodinami
Losos na pomerančích z pánve
Přidáno před 5 hodinami
Pomazánky na jednohubky
Přidáno před 6 hodinami
Linecké s kávou
Přidáno před 6 hodinami
Perníkové piškotky
Přidáno před 6 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hospodský guláš podle ČSN
Fanus před 1 hodinou
Kynutý jablečný závin
Rosnicka710 před 1 hodinou
Linecké cukroví
Evellinka před 3 hodinami
Květákový mozeček
radekfiala před 3 hodinami
Staročeská pučálka
Iricek před 4 hodinami
Hovězí plátky ve vlastní šťávě
Klar98 před 4 hodinami
Perníčky, které jsou hned měkké
eskalina před 4 hodinami
Jablkový koláč litý na plech
Marisai před 4 hodinami
Šunkofleky se sýrem
Ivyjg před 5 hodinami
Bezpracný perník
Fitulka před 5 hodinami
Suroviny:
filet z kapra,
slanina anglická,
cibule šalotka,
sádlo,
víno červené,
kmín celý,
šalvěj,
rozmarýn čerstvý,
tymián čerstvý,
med,
mouka hladká,
sůl
Komentáře (1)