Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sněhové pusinky šlehané nad parou

Křehké sněhové pusinky jen ze dvou surovin. Vaječné bílky s cukrem nejprve prošleháme nad parou a poté vyšleháme do ideální konzistence pomocí kuchyňského robota. Pusinky můžeme obarvit potravinářským barvivem nebo dozdobit cukrářským zdobením.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Miru63 Miru63

Středně náročný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 90 min

120 min (30 min příprava + 90 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Do mísy vložíme bílky a cukr. Mísu položíme na hrnec s vroucí vodou (voda by měla pouze probublávat) tak, aby se mísa nedotýkala vody. Krok 2: Metličkou mícháme dohladka, dokud se cukr nerozpustí. Poté hmotu přelijeme do mísy robota. Krok 3: Začneme šlehat v robotu, nejdříve na střední stupeň (v případě 6 stupňů, tak na 3). Po přibližně 5 minutách zvýšíme stupeň na 5 a šleháme do tuha. Krok 4: Jakmile skončíme šlehání, vyjmeme metlu a obrátíme ji vzhůru. Špička bílkové hmoty by měla zůstat stát, případně se velmi pomalu stáčet dolů. Krok 5: Bílkovou hmotou naplníme sáček se zdobící špičkou a na plechu vyloženém pečicím papírem tvoříme požadované tvary (špičky, kolečka). Troubu předehřejeme na 100 °C. Krok 6: Sušíme v troubě na 100 °C cca 90-120 minut. Během pečení troubu občas pootevřeme, jinak by pusinky mohly popraskat.

TIP: Na jakou teplotu a proč sušit sněhové pusinky

Zveřejněno 19. 12. 2025

Poznámka autorky Miru63

Pusinky můžeme namáčet do čokolády. Pokud chceme pusinky barevné, tak těsně před dokončením šlehání kápneme do hmoty potravinářskou barvu a došleháme ještě cca 1 minutu. Také můžeme pusinky ozdobit cukrovým zdobením ještě před pečením.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Sněhové pusinky šlehané nad parou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XDpjg

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz