Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Luxusní topinka

Jak obyčejnou topinku proměnit v něco netradičního a lahodícího nejen oku? Na opečený krajíc chleba stačí navrstvit avokádovou pomazánku se sušenými rajčaty. Dozdobíme ji pošírovaným vejcem, slaninou a sýrovými chipsy.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Majkaa Majkaa

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 15 min

45 min (30 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Z avokáda připravíme pomazánku. Avokádo rozřízneme, vybereme pecku a vydlabeme vnitřek. Vložíme do mísy. Přidáme žervé, protlačený česnek, šťávu z limetky, sůl a pepř. Naložená rajčata nakrájíme na drobné kousky a vmícháme do pomazánky. Krok 2: Na pečicí papír nastrouháme sýr na malé hromádky a dáme jej na pánev rozpustit. Sýrové chipsy pak necháme vychladnout. Krok 3: Plátky slaniny opečeme na pánvi dokřupava. Topinky připravíme v topinkovači nebo tak, jak máme rádi. Krok 4: Do hrnce dáme vodu, osolíme a přivedeme k varu. Do vařící vody přidáme ocet. Ve vřící vodě uděláme vařečkou vír a opatrně do něj rozklepneme vejce. Vaříme asi 3 minuty a vybereme děrovanou vařečkou. Poté uvaříme stejně i druhé vejce. Krok 5: Topinky potřeme avokádovou pomazánkou a doprostřed dáme vejce. Ozdobíme opečenou slaninou a vychladlý sýr nalámeme na drobné chipsy a dáme na topinku.

TIP: Návod na topinky z horkovzdušné fritézy

Zveřejněno 9. 1. 2026

Poznámka autorky Majkaa

Avokádovou pomazánkou nešetřit. Recept je z internetu, upraven podle sebe.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Luxusní topinka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pYVz6

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Luxusní topinka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pYVz6

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Suroviny:
chléb, avokádo, sýr žervé, limetka, rajče naložené, česnek, sůl, pepř mletý, sýr gouda, slanina, rajče, vejce, ocet, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu