Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kakaové koule bez mouky a cukru (vhodné i pro diabetiky)

Chcete mlsat bez výčitek? Tyto kakaové koule bez mouky a bílého cukru jsou vhodné i pro diabetiky. Upečený základ spojíme s čekankovým sirupem, máslem i kapkou rumu a vytvarujeme kuličky, které můžeme obalit v kokosu, ořechách nebo kakau.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

RubyRom RubyRom

Snadný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 40 min bez doby odležení

70 min (30 min příprava + 40 min tepelná úprava, bez doby odležení)

Suroviny pro 1 dávka

Silikonová pečící forma o velikosti zhruba 20 × 20 cm

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Troubu včas předehřejeme na 180 °C. Krok 2: Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Z bílku vyšleháme tuhý sníh. Krok 3: Žloutky utřeme s jogurtem a sladidlem. Poté vmícháme mleté ořechy, mandlovou mouku, kokos a kypřicí prášek. Nakonec vmícháme i sníh. Krok 4: Těsto vlijeme do silikonové formy, vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme při 180 °C asi 35–40 minut podle typu trouby. Krok 5: Upečený základ necháme vychladnout, poté jej vyklopíme do mísy a rozdrobíme. Přidáme čekankový sirup, kakao, rum a máslo. Krok 6: Směs propracujeme a rukama tvoříme koule, které podle chuti obalíme v mletých mandlích, ořechách, kakau nebo kokosu. Nakonec je necháme v chladu odležet do druhého dne.

TIP: Čím nahradit bílý cukr

Zveřejněno 27. 1. 2026

Poznámka autorky RubyRom

Do těsta můžeme přidat ještě nasekané ořechy a rozinky.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/G6K75

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/G6K75

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
vejce, jogurt bílý, kokos mletý, mouka mandlová, ořechy mleté, kypřící prášek do pečiva, rum, máslo, sirup, kakao, kokos mletý, mandle mleté, ořechy mleté, kakao

Přidat fotografie receptu